MENU
Нерухомість та будівництво [7] Нерухомість та документація [7] Нерухомість та іпотека [7]
Нерухомість та податки [8] Нерухомість прогнози [4] Нерухомість світ [10]
Туризм Прикарпаття [0] Ринок нерухомості України [12] Земельний ринок [3]
[ Додати матеріал ]

Електронний реєстр став мішенню для махінацій з нерухомістю

Середа 17:01

Юристи радять зберігати все в папері
Державний електронний реєстр прав на нерухомість виявився під загрозою. Днями один з нотаріусів заявив, що був факт злому системи і до реєстру внесли інші дані. Правда, в Мін'юсті це спростовують і звинувачують самих нотаріусів в тому, що вони передають електронні ключі кому попало.

Юристи підтверджують: факти втручання в систему таки є і часто вони пов'язані з судовими розглядами. А тому дані про нерухомість радять зберігати по-старому - на папері.

Переписали будинку
Глава відділення нотаріальної палати Сумської області Наталія Волошина повідомила, що був ... Читати далі »

Сонячна енергія для дому: коли це має сенс?

Середа 16:42

Стрімкий ріст тарифів на енергоносії змушує багатьох українців приділяти більше уваги питанню енергоефективності. Зокрема, придивлятися до сонячних панелей. ІАП «Столична нерухомість» вирішив з’ясувати, у скільки обійдеться енергія від сонця, які існують нюанси встановлення панелей, чи вигідне встановлення таких панелей, і як потім на них можна заробляти.

Як вибрати сонячні панелі

Вибираючи сонячні панелі необхідно в першу чергу врахувати потужність, яка вам потрібна. Як зрозуміти, скільки кВт вам потрібно? «Потрібно зробити табличку, підсумувавши електроспоживання інженерних систем, побутових приладів, освітлення, зменшивши їх на коефіцієнт одночасного використання і коефіцієнт потужності. У підсумку отримуємо кількість кіловат. Да ... Читати далі »

Податок на нерухомість: «урожай» 2015 року перевищив очікування

Середа 16:31

Доходи від податку на нерухомість у 2015 році в 3,4 рази перевищили плани.

У 2015 році сума податку на нерухомість, сплачена до місцевих бюджетів, становила 745,7 млн грн. Це 0,6% власних доходів місцевих бюджетів у 2015 році або 0,04% ВВП України.

Але в масштабах місцевих бюджетів і в порівнянні з іншими країнами прибутковість податку невелика.

Відзначається, що кількість коштів, зібраних в результаті введення податку на нерухомість, відрізнялася в залежності від регіону і рівня бюджету.

Так, чверть було зібрано в Києві, ще половину - в містах обласного значення. А доходи численни ... Читати далі »

Податок на нерухомість: як було і як буде?

Неділя 18:19

Цього року платити за «зайві» квадратні метри ще будемо по-старому.

Невдовзі деяким українцям прийдуть платіжки на оплату податку на нерухомість. У чому особливість оплати податку в цьому році, коли будуть діяти нові правила, які «підводні камені» нової версії закону і як можна уникнути сплати податку

Цьогорічний податок

Починаючи з поточного місяця і до 1 липня 2016 року, багатьом громадянам України прийдуть податкові повідомлення-рішення про нарахування їм податку на нерухомість. В результаті чого українці повинні будуть впродовж 60 днів сплатити цей податок.

«У 2 ... Читати далі »

Рада схвалила компенсацію з бюджету 50% вартості житла для учасників АТО

Неділя 18:00

Профільний комітет Верховної Ради підтримав пропозицію Кабміну збільшити до 50% компенсацію при купівлі житла учасниками АТО.

Комітет Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства схвалив урядовий законопроект, який передбачає збільшення компенсації з держбюджету при купівлі житла учасниками антитерористичної операції до 50% з 30% його вартості.

Відповідний законопроект №4550 "Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва" (щодо реалізації державних житлових програм)" було розглянуто пр ... Читати далі »

Нерухомість Івано-Франківська, продаж та оренда

Середа 12:07

На сьогоднішній день в Івано-Франківську працює багато агентств, що займаються нерухомістю. Найчастіше їх сфера діяльності відноситься до продажу, обміну житла: квартир, приватних будинків. Зараз обстановка з нерухомістю в Івано-Франківську досить стабільна, тому прикарпатський регіон є надійним і вигідним полем для інвестицій, що можна побачити по зростаючої кількості комерційних центрів, розвитку інфраструктури та новими житловими комплексами.

На безлічі сайтів ріелторських компаній та на дошках оголошень нерухомості Івано-Франківська пропонуються сотні варіантів квартир по будь-якій ціні і на будь-який смак. Підшукуючи для себе нерухомість, ви побачите безліч оголошень про купівлю-продаж&nbs ... Читати далі »

Найвідоміші способи шахрайства на ринку нерухомості

Понеділок 15:50

З кожним роком шахраями вигадуються все більш витончені способи для обману довірливих клієнтів. Бувають випадки, що навіть і подумати не можна, що ви стали жертвою обману, адже все виглядає дуже правдоподібно. Наведемо найбільш відомі та найбільш розповсюджені способи шахрайства.

Коли, нібито, компанією-забудовником продається нерухомість, що ще не побудована і відсутні документи. Наприклад, створюється «липова» компанія, яка, нібито, планує будувати будинки. Цією компанією починають продаватися ділянки землі та даються обіцянки стосовно будівництва на них котеджів. Щоб все це мало переконливий вигляд, будується один красивий будинок з метою виставити його на показ. Далі певний період активно продаються земельні ділянки і через деяк ... Читати далі »

Чи вигідно інвестувати в нерухомість?

Понеділок 15:36

Інвестуватувати в нерухомість в наш час досить вигідно, адже нерухомість практично не падає в ціні.

Нормативно-правова база, що регулює відносини в сфері нерухомості:При наявності вільного капіталу на власника накладаються певні зобов'язання. Адже кожна людина або компанія хоче отримувати дохід від власних грошей, а не тримати їх на рахунку в банку. Саме з цієї причини у кожного власника грошових коштів виникають думки стосовно збільшення приросту власного капіталу.

На сьогоднішній день є безліч привабливих пропозицій стосовно вкладення грошей, маючи на меті подальше отримання додаткового доходу. Досить надійним методом вкладення грошей з мінімальним ризиком є вкладення коштів у нерухомість.
Нерухомість являється активом з самими мінімальними ризиками. При купівлі нерухомості у Вашому володінні опиняється власність, якою ви мож ... Читати далі »

Герметичність будинку - це добре чи погано?

Субота 19:50

Багато господарів будинків вважають, що коли стіни і вікна «дихають» - це добре. Чи так це насправді?

Стінові конструкції

Безперечно, свіже повітря корисний. Але дихати, якщо тлумачити слова прямо, можуть тільки живі істоти. Якщо дихає нежива матерія, значить, в ній є щілини і тріщини. А це подразумеваетналічіе неконтрольованого повітрообміну, одночасно з яким назовні йде і теплова енергія. Влітку там же просочується вулична спека.

Крім того, з часом в тріщинах може накопичитися волога. А це призведе до утворення цвілі, погіршення теплотехнічних властивостей матеріалів і поступового виходу їх з ладу. У правильному і сучасному енергоефективний ... Читати далі »

Іпотека і розлучення: як зберегти нерухомість

Субота 17:51

Відповідно до закону, будь-яке майно, нажите в шлюбі, є спільним. Очевидно, що при розлученні і квартиру, і борги по кредиту доведеться ділити. Але і розділити не так-то просто: на всі дії і з закладеною квартирою, і з боргом буде потрібна згода банку-кредитора. 
Які ж є варіанти вирішення проблеми поділу майна і боргів при розлученні?

Шлюбний договір

Ідеальний і майже безпроблемний варіант - наявність шлюбного контракту. Вчасно складений шлюбний контракт дозволить уникнути суперечок і конфліктів на грунті розподілу як іпотечної квартири, так і будь-якого іншого майна. У шлюбному договорі має бути обов'язково прописано, хто і в якому розмірі вніс перший внесок, хто вносить щомісячні платежі по іпотеці і к ... Читати далі »

1 2 3 4 5 6 »