MENU
Нерухомість та будівництво [7] Нерухомість та документація [7] Нерухомість та іпотека [7]
Нерухомість та податки [8] Нерухомість прогнози [4] Нерухомість світ [10]
Туризм Прикарпаття [0] Ринок нерухомості України [12] Земельний ринок [3]
[ Додати матеріал ]

Як уникнути шахрайства та обману при ремонті квартири

П`ятниця 23:22

Приватний ремонтник

Коли господар квартири вибирає будівельників, які будуть робити йому ремонт, перше, з чим потрібно визначитися, це як будуть організовані дані будівельники. Господарю потрібно вибрати, чи звернутися до приватних майстрів, організованим будівельним бригадам або ж у спеціалізовані будівельні фірми, які надають ремонтні послуги.

Перший варіант - це співпраця з будівельником-ремонтником, який працює приватно. З приватником ризик виникнення непередбачених обставин набагато вищий, ніж при роботі з організованою бригадою або будівельною фірмою. Він може несподівано захворіти, піти в запой, терміново виїхати на батьківщину - і в кожному з цих випадків вам терміново потрібно буде шукати люд ... Читати далі »

Кредит, який дістався у спадок. Що робити?

П`ятниця 23:19

У спадок може дістатися не лише квартира чи машина, а й дуже великий банківський кредит. На жаль, борги в нашій країні успадковуються - такі вимоги законодавства. Що робити, якщо несподівано дісталася така горе-спадщина і чи можна взагалі від неї відмовитися?

«Два роки тому я втратив батька, але його втрата була не єдиною неприємною несподіванкою того часу, - згадує бізнесмен Олексій. - Через три місяці після похорону я дізнався, що батько брав кредит під заставу квартири на ремонт дачі. Банк зажадав від мене виплати кредиту з усіма відсотками та чималими штрафами, що набігли, або пригрозив продати квартиру. На той момент я не знав, що борг так само успадковується, як і будь-яке майно. Мій юрист пояснив, що банк має право вимагати від мене виплати кредиту, а от відсотків і штрафів, ... Читати далі »

Світова кредитна історія

П`ятниця 23:12

Іпотека має довгу історію. Особливості іпотечного кредитування в різних державах формувалися протягом десятків, а то і сотень років.

Як все починалося

Багато хто вважає, що іпотека в Україні з'явилася порівняно недавно — в пострадянський час. Але це не так. Ще в ХІІІ—ХІV ст. на Русі у феодальному суспільстві земля стає головною цінністю. Тоді ж з'являється перший вигляд кредитування — застава. Нерухомість вносилася як забезпечення застави під узяту у борг грошову суму.

Ранній етап розвитку іпотеки характеризується тим, що така застава практично нічим не відрізнялася від всіх інших, процентна ставка була украй велика (від 30 до 120%), а кредитор не отримував практично жодних гарантій ... Читати далі »

Число іпотечних кредитів у Великобританії збільшується третій місяць поспіль

П`ятниця 08:29

Число схвалених іпотечних кредитів у Великобританії зросло в квітні 2010 року до максимального рівня за два роки, свідчать дані Банку Англії.

В квітні банки та інші компанії, що надають кошти, схвалили 43,201 тис. кредитів на покупку житла в порівнянні з 40,038 тис. в березні. Таким чином, показник збільшився на 7,9% і досяг найвищої позначки з квітня 2008 року, пише The Financial Times.

Кількість схвалених кредитів підвищується вже третій місяць поспіль, що говорить про продовження покращення на ринку нерухомості Великобританії. Проте їх число залишається майже на 60% нижчим від середнього показника за період з 1997 по 2007 рік.

В листопаді 2009 року даний показник опускався до мінімуму в 27,5 тис. схвалених кредитів. ... Читати далі »

Іпотечні кредити на вторинному ринку нерухомості нестримно дешевшають

П`ятниця 08:23

Середня ставка по кредитах на покупку нерухомості на вторинному ринку строком на 1 рік в гривні за останні три місяці знизилася на три процентні пункти. При цьому на ринок продовжують виходити установи з відновленими кредитними програмами.

За даними компанії "Простобанк Консалтинг" на 31.05.2010 р. середня реальна ставка по кредитах на покупку нерухомості на вторинному ринку строком на 5 років склала 24,64% річних. За даними компанії на 01.03.2010 р. середня ставка по таких кредитах складала 27,09% річних. Таким чином, за три весняні місяці ставка знизилася на 2,45 процентного пункту. Варто відзначити, що подешевшали іпотечні кредити на всі терміни. Найменше зниження процентної ставки на 0,6 п.п. показали кредити строком на 20 років - з 27,07 до 26,52% реальних річних. А найбільше зниження на 2,84 п.п. показали кредити терміном 1 рік - з 29,27 до 26,43% реальних ... Читати далі »

Перелік документів для переведення в нежитловий фонд

Понеділок 21:29

Для того щоб перевести приміщення із житлового фонду в нежитловий, необхідно до виконкому рад надати:

  • заяву на ім’я голови райдержадміністрації (міської ради) з проханням надати дозвіл на переведення квартири, яка належить (вказати П.І.Б. фізичної або назву юридичної особи – власника квартири), в нежитловий фонд із подальшим використанням її під (зазначити подальше використання квартири: офіс, послуги населенню, перукарню тощо) з влаштуванням окремого входу;
  • завірену нотаріально копію документа, що підтверджує право власності на жилий будинок, жиле приміщення (договір купівлі-продажу, свідоцтво тощо з відміткою реєстраційного напису БТІ);
  • технічний паспорт (поверховий план) жилого приміщення (будинку);
  • довідку з житлово ... Читати далі »

Переведення приміщення з житлового фонду в нежитловий

Понеділок 21:24

Загальновідомо, що нині на ринку так званої комерційної нерухомості (торгові площі, складські та виробничі приміщення, офіси) існує значний брак пропозиції. Водночас, кількість підприємств, яким необхідні для використання такі площі, щороку збільшується, а забудовники не встигають задовольнити зростаючий попит. Зростання попиту, за відсутності пропозиції, призводить до того, що власники комерційних площ постійно підвищують ціну оренди. Так, вартість офісних приміщень у столиці інколи в 3-4 рази перевищує вартість таких само приміщень у Лондоні, Берліні чи Римі. Аналогічна ситуація з торговими площами та складами.

Ось і виходить, що купівля власного складу, магазину чи офісу, навіть у кредит, загалом обходиться підприємцю дешевше, ніж оренда. Щоправда, так само як із ринком оренди, на ринку купівлі-продаж ... Читати далі »

Україна увійшла до трійки країн-лідерів по падінню цін на житло

Субота 00:07

В I кварталі 2010 року в більшості країн світу ціни на житлову нерухомість збільшилися відносно того ж періоду минулого року, але в Україні вартість житла в річному численні впала на 21,4% - нижче лише Литва (22,5%) і Латвія (34,3%).

Темпи зростання цін на житло були вищими, ніж в попередньому кварталі, повідомляється в звіті дослідницького порталу Global Property Guide.

Згідно з даними найбільше зростання цін порівняно з I кварталом 2009 року зареєстроване в Гонконгу (29,6%), Сінгапурі (25,1%) і на Тайвані (20,0%).

Підвищення цін на житло порівняно з I кварталом 2009 року спостерігалося також в Австралії (19,9%), Ізраїлі (15,9%), Фінляндії (11,2%), Норвегії (10,8%), Швеції (10,7%), Китаї (Шанхай) (10,6%), Великобританії (8,8%), Новій Зеландії (7,1%), Австрії (4,8%), Люксембургу (4, ... Читати далі »

Іпотеки стало менше

Четвер 23:51

Обсяг боргів по іпотечних кредитах в першому кварталі 2010 р. скоротився на 3,48%, до 101,1 млрд. грн. Про це повідомив президент Української національної іпотечної асоціації (УНІА) Ігор Юшко.

За даними Нацбанку, з початку року обсяг кредитів, виданих на покупку нерухомості і ремонт житла фізособам, зменшився на 8,7%. Юшко повідомив також, що станом на 1 січня обсяг іпотечного портфеля склав 12,8% ВВП, частка житлових іпотечних кредитів у загальному кредитному портфелі банків перевищує 14,5%.

Аналітики і учасники ринку вважають закономірним скорочення іпотечного портфеля банків. "Зниження обсягу іпотечних кредитів - прогнозований тренд. В порівнянні з докризовим періодом, банки істотно скоротили видачу позик на покупку житла. Нинішня динаміка ринку зумовлена поступовим погашенням виданих раніше кредитів", - п ... Читати далі »

Оподаткування доходів від продажу нерухомості

Понеділок 21:46

З доходів від операцій з продажу нерухомого майна з 1 січня 2007 року податок з доходів сплачується за новими правилами. Порядок оподаткування регламентується ст.11 Закону України від 22.05.2003 №889-ІV ”Про податок з доходів фізичних осіб” (дію цієї статті на 2004-2006 рр. було призупинено).

Отже, починаючи з 1 січня 2007 року дохід, отриманий платником податку від продажу не частіше одного разу протягом звітного податкового року житлового будинку, квартири або частини квартири, кімнати, садового будинку (включаючи земельну ділянку, на якій розташовані такі об'єкти, а також господарсько-побутові споруди та будівлі, розташовані на такій земельній ділянці), не оподатковується якщо загальна площа такого житлового будинку, квартири або частини квартири, кімнати, садового будинку не перевищує 100 квадратних метрів.

< ... Читати далі »

« 1 2 3 4 5 6 »