MENU
Головна » Нерухомість світ

Ринок житла відновлюється нерівномірно

Понеділок 16:53

Звіт порталу Global Property Guide про стан 36 провідних ринків житлової нерухомості світу показує, що посткризове відновлення цін йде нерівномірно. За підсумками 2010 року, на 15 ринках було зафіксовано зростання вартості житла, проте в 21 країні нерухомість тією чи іншою подешевшала.

Абсолютним рекордсменом зі зростання цін на житлову нерухомість в 2010 році стала Латвія. За рік стандартні квартири в Ризі подорожчали в середньому на 19%. Варто відзначити, що в 2009 році нерухомість Латвії подешевшала на рекордні 52,8%. Ще один істотний приріст цін відбувся на ринку Естонії. У 2010 році апартаменти в Таллінні подорожчали на 7,91%. При цьому в 2009 році ціни на житло в столиці Естонії знизилися на 31%. Такий сильний приріст цін у кінці 2010 року аналітики Global Property Guide пов'язують з очікуванням переходу країни на євро, яке відбулося в січні 2011 року.

Найсерйозніший обвал цін у 2010 році спостерігався в Ірландії. У ... Читати далі »

Інвестори визнали Стамбул найкращим містом

Неділя 18:05

Опитування, проведене компанією PricewaterhouseCoopers LLP серед 600 професіоналів ринку, показало: більшість інвесторів вважали за краще б придбати нерухомість або почати нові будівельні проекти саме в Стамбулі.

Минулого року найбільше місто Туреччини посідало лише п'яте місце. До трійки лідерів також потрапили Лондон і Мюнхен.

Головна причина такої уваги з боку покупців - зростаюча економіка країни. В третьому кварталі минулого року вона показала зростання на 5,5%. Купівельний попит і рівень інвестицій у турецьке місто збільшився завдяки рекордно низьким відсотковим ставкам. У майбутньому економіка країни також обіцяє зростання орендних плат і вартості нерухомості, тоді коли в інших європейськи містах ці показники зміщуються в негативну сторону.

Стамбул, за оцінками аналітиків, сьогодні є одним з небагатьох ринків Європи, де запорукою успіху для інвестора є саме місто та економічна ситуація, а не вміння поратися ... Читати далі »

Інвестиції в нерухомість в Європі та Африці виросли на 40%

Вівторок 14:07

Інвестиції в комерційну нерухомість в Європі та Африці виросли на 40%
Обсяги прямих інвестицій у комерційну нерухомість у Європі, Африці і на Близькому Сході за 2010 рік, у порівнянні з минулим роком, збільшилися на 40%. І, припускають аналітики, повинні досягти по 100 млрд євро.

"Інвестиційна активність за перші три квартали 2010 року вже суттєво випередила торішні показники. Четвертий квартал зазвичай найбільш продуктивний з усього року”, - говориться в доповіді Jones Lang LaSalle.

У Європі в останньому кварталі цього року обсяги інвестицій у комерційну нерухомість виявляться більше, ніж у попередньому, на 35% і складуть близько 31 млрд євро. "Тенденція до зростання обсягів інвестицій відзначається по всій Європі, найбільш виражена в Німеччині і cкандінавскіх країнах, де обсяги інвестицій можуть подвоїтися в порівнянні з 2009-м – близько 33,5 млрд євро в цілому на двох ринках”, – зазначається в матеріалах.

А от ... Читати далі »

Топ-10 самых популярных стран для покупки недвижимости

Вівторок 18:59

По данным британского журнала Homes Overseas, десятка самых  
популярных стран для инвесторов в 2010 году выглядит так:
1. Бразилия

Бразильский рынок недвижимости стремительно идет в гору. Экономика Бразилии — одна из самых быстроразвивающихся в мире, благосостояние населения растет, страна привлекает все больше инвесторов. При этом не хватает качественных домов, что дает стимул развитию строительства.

В 2014 году Бразилия примет Чемпионат мира по футболу, а в 2016 — Олимпийские игры. Это станет предпосылкой для улучшения инфраструктуры. ... Читати далі »

В Африці побудують нове місто

Субота 17:49

Поряд зі столицею Кенії Найробі почалась реалізація першого в Африці проекту сучасної комплексної забудови. Місто Tatu City буде розраховано на 62 тисячі постійних жителів. 

Про це говориться у повідомленні компанії "Ренесанс Партнерс", яка є одним з інвесторів проекту.

Загальна площа забудови в рамках проекту Tatu City складе близько 1000 гектарів. У місті заплановано будівництво житлових будинків різного типу, офісних комплексів, торговельно-розважальних центрів, об'єктів соціальної інфраструктури і технопарку. Передбачається також облаштування рекреаційних і туристичних зон (більше 30 відсотків земель виділено під зелені зони).

Будівництво міста буде проходити в 10 етапів протягом 8-10 років. Здача перших житлових і комерційних об'єктів запланована на 2012 рік. Окрім "Ренесанс Партнерс", інвестором проекту є кенійська компанія Tatu City Ltd. Загальний обсяг інвестицій в Tatu City не розголошується.

Холди ... Читати далі »

Названо міста з найдоступнішими за ціною елітними квартирами

Понеділок 00:56

Міжнародне агентство нерухомості Savills опублікувало рейтинг міст за середньою вартістю квартир преміум-класу. У дослідженні, заснованому на власних даних компанії, брали участь 35 країн.

Маракеш, Марокко - €1 425 за кв. м
Каїр, Єгипет - €1 460 за кв. м
Маскат, Оман - €1 881 за кв. м
Ханой, В'єтнам - €2 190 за кв. м
Мае, Сейшельські острови - €2 462 за кв. м
Сент-Люсія - €2 624 за кв. м
Сарасота, США - €2 779 за кв. м
Сент-Невіс - €2 902 за кв. м
Альгарве, Португалія - €3 000 за кв. м
Сотогранде, Іспанія - €3 000 за кв. м
Дубай, ОАЕ - €3 366 за кв. м
Будва, Чорногорія - €3 650 за кв. м
Хошимін, В'єтнам - €3 833 за кв. м
Зелл-ам-Зеє, Австрія - €4 000 за кв. м
Стамбул, Туреччина - €4 380 за кв. м
Дубровнік, Хорват ... Читати далі »

Число іпотечних кредитів у Великобританії збільшується третій місяць поспіль

П`ятниця 08:29

Число схвалених іпотечних кредитів у Великобританії зросло в квітні 2010 року до максимального рівня за два роки, свідчать дані Банку Англії.

В квітні банки та інші компанії, що надають кошти, схвалили 43,201 тис. кредитів на покупку житла в порівнянні з 40,038 тис. в березні. Таким чином, показник збільшився на 7,9% і досяг найвищої позначки з квітня 2008 року, пише The Financial Times.

Кількість схвалених кредитів підвищується вже третій місяць поспіль, що говорить про продовження покращення на ринку нерухомості Великобританії. Проте їх число залишається майже на 60% нижчим від середнього показника за період з 1997 по 2007 рік.

В листопаді 2009 року даний показник опускався до мінімуму в 27,5 тис. схвалених кредитів. ... Читати далі »

Москва увійшла до десятки міст світу із найдорожчою орендою нерухомості

Понеділок 14:50

За підсумками I кварталу торговельна нерухомість російської столиці зайняла шосте місце в світі за цим показником. На першому місці залишається Нью-Йорк. 

На більшості ринків торговельної нерухомості світу спостерігалася наступна тенденція: відновлення глобального товарообігу призводить до підвищення попиту на торговельні об'єкти. 

Як повідомляється в звіті CB Richard Ellis, найбільш стійким сегментом ринку є нерухомість преміум-класу. У географічному відношенні «локомотивом» відновлення став Азійсько-Тихоокеанський регіон. 

Експерти зазначають, що, не дивлячись на позитивні явища, у багатьох випадках власники торговельних комплексів все ще змушені для залучення орендарів знижувати ставки, або надавати додаткові пільги. До останніх відносяться періоди без оплати оренди і надання торговельного устаткування. 

1. Нью-Йорк (€13,7 тисяч за кв. м на рік) 
2. Сідней (€9,2 тисяч за кв. м на рік) 
3. Гонконг (€7,8 ти ... Читати далі »

У нерухомість Бразилії інвестують 500 мільйонів доларів

Субота 16:21

Американський мільярдер Сем Зелл, якого охрестили гуру нерухомості за низку вдалих інвестицій, збирається інвестувати в зростаючу ударними темпами за останні 20 років економіку Бразилії, зокрема, в ринок нерухомості $500 мільйонів. 

Компанія Equity International, яка належить Сему Зеллу, збирається придбати частку в декількох бразильських фірмах, які займаються комерційною і житловою нерухомістю. 

Згідно з прогнозом Центробанку країни, за підсумками поточного року економіка Бразилії зросте на 6,3%. Підвищення доходів середнього класу гарантує стабільний попит на житло, який не зможуть ослабити навіть зростаючі процентні ставки. 

В 2009 році частка представників середнього класу склала 53% від загальної чисельності населення, повідомляє Bloomberg. Щороку в країні утворюється близько 1,5 млн нових домогосподарств. Будівельні компанії, тим часом, можуть забезпечити житлом лише половину цієї кількості. 

Крім того, Equity Internation ... Читати далі »

Елітна нерухомість Лондона стала "рятувальним кругом" для заможних греків

Четвер 16:41

Обсяги продажів у квітні збільшилися на 18% відносно того ж періоду 2009 року, проте знизилися на 23% в порівнянні з березнем поточного, повідомляє Property Wire із посиланням на дослідження консалтингового агентства Knight Frank. 

На іноземних покупців у квітні припало 56% всіх операцій вартістю вище £2 млн. Незважаючи на фінансову кризу в Греції, попит на "елітку" в Лондоні з боку греків останнім часом різко зріс, і їх частка в загальному числі покупців збільшилася до 6%. Італійці і росіяни "взяли" по 13% операцій. 

Експерти агентства відзначають, що на скорочення обсягів продажів у місячному численні вплинули грядущі парламентські вибори, бо місцеві покупці вважають за краще займати вичікувальну позицію доти, доки р ... Читати далі »