MENU
Головна » 2016 » Травень » 16 » Найвідоміші способи шахрайства на ринку нерухомості
15:50
Найвідоміші способи шахрайства на ринку нерухомості

З кожним роком шахраями вигадуються все більш витончені способи для обману довірливих клієнтів. Бувають випадки, що навіть і подумати не можна, що ви стали жертвою обману, адже все виглядає дуже правдоподібно. Наведемо найбільш відомі та найбільш розповсюджені способи шахрайства.

Коли, нібито, компанією-забудовником продається нерухомість, що ще не побудована і відсутні документи. Наприклад, створюється «липова» компанія, яка, нібито, планує будувати будинки. Цією компанією починають продаватися ділянки землі та даються обіцянки стосовно будівництва на них котеджів. Щоб все це мало переконливий вигляд, будується один красивий будинок з метою виставити його на показ. Далі певний період активно продаються земельні ділянки і через деякий час «липова» компанія-забудовник безслідно зникає.


Наступний трюк, що застосовують шахраї є ще простішим. Зводиться будинок з найдешевших будівельних матеріалів, при цьому компанія не дотримується ніяких будівельних та технічних характеристик, аж до того, що в будівельників відсутній спецодяг. Наступним кроком стає оформлення цього будинку у власність і подальший продаж, через півроку у цій конструкції з'являються тріщини по швах, або, взагалі, руйнується.


Наступний спосіб шахраї застосовують тільки до заміської нерухомості. У цьому випадку продається будинок за підробленими дорученнями і документам. Був випадок, коли господар будинку потрапив до в'язниці, дружина з дітьми вирішила переїхати в місто. Заповзятливими знайомими були зроблені підроблені документи, і будинок був проданий за досить велику суму грошей.


Наступний спосіб шахрайства є досить поширеним. Тут шахраями продається будинок за попереднім договором, а потім вони відмовляються від цього договору. Законом не передбачено реєстрації попередніх договорів у державних організаціях. Однак в такій ситуації шахраї шукають людей, котрі після укладання попереднього договору викладають повну суму нерухомості. Після того, як справа дійшла до оформлення документів, то виявляється що ошуканих людей таким попереднім договором декілька, а сам продавець безслідно зник.


Наступний спосіб, що використовується шахраями зовні дуже схожий на продаж за попереднім договором. Однак в основі цього способу лежать реальні договори стосовно купівлі однієї нерухомості. Суть шахрайства полягає в тому, що, цю нерухомість продають кільком потенційним покупцям одночасно. Шахраєм попередньо береться аванс, договір укладається через 10-40 днів. Далі схема стандартна - шахрай раптом безслідно зникає.

Цей спосіб передбачає незаконну здачу нерухомості в оренду. Згідно цього способу шахраєм продається, або здається в оренду величезна ділянка землі, однак дозвіл та відповідні документи відсутні. Цей спосіб шахрайства застосовують нечисті на руку держслужбовці. Спочатку шахраями переоформляється земля з державної власності в комунальну, а потім продається або здається в оренду.

За матеріалами http://right-choice.com.ua

Категорія: Ринок нерухомості України | Переглядів: 691 | Додав: doshka2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]