MENU
Головна » Нерухомість та будівництво

Сонячна енергія для дому: коли це має сенс?

Середа 16:42

Стрімкий ріст тарифів на енергоносії змушує багатьох українців приділяти більше уваги питанню енергоефективності. Зокрема, придивлятися до сонячних панелей. ІАП «Столична нерухомість» вирішив з’ясувати, у скільки обійдеться енергія від сонця, які існують нюанси встановлення панелей, чи вигідне встановлення таких панелей, і як потім на них можна заробляти.

Як вибрати сонячні панелі

Вибираючи сонячні панелі необхідно в першу чергу врахувати потужність, яка вам потрібна. Як зрозуміти, скільки кВт вам потрібно? «Потрібно зробити табличку, підсумувавши електроспоживання інженерних систем, побутових приладів, освітлення, зменшивши їх на коефіцієнт одночасного використання і коефіцієнт потужності. У підсумку отримуємо кількість кіловат. Да ... Читати далі »

Герметичність будинку - це добре чи погано?

Субота 19:50

Багато господарів будинків вважають, що коли стіни і вікна «дихають» - це добре. Чи так це насправді?

Стінові конструкції

Безперечно, свіже повітря корисний. Але дихати, якщо тлумачити слова прямо, можуть тільки живі істоти. Якщо дихає нежива матерія, значить, в ній є щілини і тріщини. А це подразумеваетналічіе неконтрольованого повітрообміну, одночасно з яким назовні йде і теплова енергія. Влітку там же просочується вулична спека.

Крім того, з часом в тріщинах може накопичитися волога. А це призведе до утворення цвілі, погіршення теплотехнічних властивостей матеріалів і поступового виходу їх з ладу. У правильному і сучасному енергоефективний ... Читати далі »

Легалізацію самобудів продовжили до 2013 року

Понеділок 17:44

До 1 січня 2013 року продовжена можливість прийняття в експлуатацію самовільно зведених житлових будівель, так званих самобудів, зведених до 31 грудня 2009 року. Це стосується індивідуальних житлових будинків, садових і дачних будинків, господарських присадибних будівель і споруд, прибудов до них, громадських споруд першої і другої категорії складності.

Нагадаємо, що прийняття таких об’єктів в експлуатацію безкоштовно здійснюється інспекціями державного архітектурно-будівельного контролю. Але для цього обов’язковим має бути наявність документа, що підтверджує права власності або користування земельною ділянкою, де він знаходиться.

Також нагадаємо, що раніше дозвіл на узаконення самовільно збудованого житла діяло до 2011 року. Ініціатива про продовження легалізації самобудів до 2013 року належить Мінрегіонбуду. І, за даними колишнього профільного міністра Володимира Яцуби, станом на червень минулого 2010 року в країні нарах ... Читати далі »

Новий закон про дерегуляцію: на Україну чекає будівельний бум?

Вівторок 17:18

Будівництво в Україні завмерло. І не дивно. Якщо будівельники та потенційні покупці чекають від ринку абсолютно різних речей. Перші сподіваються, що квадратний метр неодмінно подорожчає. Другі впевнені, що ось-ось подешевшає. "І стоять вони, як два барани один навпроти одного", - сказав на котрійсь із важливих нарад великий чиновник Кабміну. На тій-таки нараді прем’єр Азаров дав команду протягом тижня завершити роботу над рамковим законом про дерегуляцію в будівельній сфері.

Як відомо, на сьогодні проблеми галузі регулюють численні закони, укази та постанови... Необхідність усе це якось систематизувати, а головне -спростити, щоб дати поштовх розвитку, обговорювали давно. Більше того, два роки тому у профільному комітеті ВР розпочалася робота над містобудівним кодексом. Втім, робочий процес завис на рівні "стабільної підготовки до другого читання". Одні парламентарії й експерти нарекли кодекс занадто громіздким. Інші - неконкретни ... Читати далі »

Як уникнути шахрайства та обману при ремонті квартири

П`ятниця 23:22

Приватний ремонтник

Коли господар квартири вибирає будівельників, які будуть робити йому ремонт, перше, з чим потрібно визначитися, це як будуть організовані дані будівельники. Господарю потрібно вибрати, чи звернутися до приватних майстрів, організованим будівельним бригадам або ж у спеціалізовані будівельні фірми, які надають ремонтні послуги.

Перший варіант - це співпраця з будівельником-ремонтником, який працює приватно. З приватником ризик виникнення непередбачених обставин набагато вищий, ніж при роботі з організованою бригадою або будівельною фірмою. Він може несподівано захворіти, піти в запой, терміново виїхати на батьківщину - і в кожному з цих випадків вам терміново потрібно буде шукати люд ... Читати далі »

Мінбуд заборонив недобудови

Четвер 20:23

Будівельні чиновники вважають, що забудовники повинні продавати готове житло. Так відомство, схоже, планує позбавитися від проблеми недобудов. І таки позбавиться - багато компаній взагалі перестануть будувати. 

Міністр регіонального розвитку і будівництва Володимир Яцуба заявляє, що країні необхідний новий механізм укладення договорів між будівельними компаніями і громадянами. "У процедурі оформлення юридичних договорів конкретної людини, або, як ми його називаємо, інвестора, необхідно наводити лад, аби людина купувала готове житло. Це найкращий варіант, і на цій позиції міністерство стоятиме", - зазначив міністр. 

Справа в тому, що уряду тепер потрібно не лише добудувати заморожені через фінансову кризу будинки.. Нагадаємо, за підрахунками відомства, будов із ступенем готовності більше 50% в країні близько 1 тис. Для їх добудови необхідно 8,5 млрд. грн. Будівель, готових більш ніж на 70%, удвічі менше - 466 будинків, на які необхідно близько ... Читати далі »

ПДВ виходить із частки

Понеділок 13:59

В Кабінеті міністрів мають намір реалізувати російську схему виведення будівельної галузі з кризи. Мінрегіонбуд почав підготовку законопроекту, що передбачає відміну сплати ПДВ компаніями, які будують житло по договорах пайового будівництва. Учасники ринку вважають, що ця схема може дозволити здешевити вартість житла на первинному ринку до 20%, якщо уряд зможе захистити права і споживачів, і забудовників. 

В п'ятницю міністр регіонального розвитку і будівництва Володимир Яцуба повідомив, що Мінрегіонбуд розробляє проект закону про звільнення компаній, що будують житло за пайовим принципом, від сплати податку на додану вартість (ПДВ). Подробиць документа міністр не уточнив, але зазначив, що розробники мають намір втілити російські ініціативи. "Буквально минулого тижня Росія ухвалила закон, що звільняє від ПДВ будівельні організації, які будують житло за принципом пайової участі. Ми розробляємо аналогічний проект", - сказав він. 

Державна дума ... Читати далі »