MENU
Головна » Нерухомість прогнози

Чи знизяться ціни на житло

Четвер 17:58

Цей рекордний показник був зафіксований тільки під час найбільш важкого періоду кризи - грудень 2008 - січень 2009. Власне, відтоді ситуація на ринку нерухомості стабільно парадоксальна. Експерти регулярно прогнозують, що ось-ось ринок активізується, і ціни піднімуться, а, насправді, якщо і виникає незначне пожвавлення на частки відсотків, то одразу йде стрибок назад. Загалом, нерухомість виконує "ленінське танго" навпаки - один крок вперед, два назад.

В оголошеннях можна знайти квартири вартістю 24 000 у. о., правда, купити за таку ціну ще нікому не вдалося. Реальна мінімальна ціна, за словами ріелторів, - від 32 000 у. о. за готельку на околиці. Ріелтори, також, стверджують, що ціна операції, як правило, відсотків на 10-15 нижча за заявлену в оголошенні, якщо воно не "липа" для залучення клієнтів. За рік "вторинні" квартири подешевшали на 7-8%.

Розрив між вартістю нерухомості в різних районах продовжує скорочуватися: на ... Читати далі »

Квартири будуть дешевшати

Четвер 14:25

Відповідно до припущень експертів, нові квартири до кінця поточного року можуть подорожчати на 7-8%, вторинні – потроху щомісячно, скинувши в підсумку в 1,5-2 рази більше.

Зокрема, Лев Парцхаладзе, голова ради директорів УБА, вважає, що скасування ПДВ на будівельні роботи дозволить здешевити вартість житла на 7-8%. Але, за його словами, статися це може лише в кінці 2011 року, коли введуть в експлуатацію об’єкти, зведені на нових умовах.

А ось впровадження податку на нерухомість не позначиться на вартості майна, тому що сума збору мала для адекватної реакції учасників ринку.

Основний тенденцій, на його думку, залишиться попит на квартири економ-класу, що реалізуються за «розумною» ціною. Цей тренд, швидше за все, збережеться і в майбутньому. І якщо таки вартість квартир у 2011 році дещо знизиться, варто очікувати відповідної реакції і від споживачів, які більш активно стануть купувати квартири.

До речі, говорит ... Читати далі »

Що буде з цінами на нерухомість

Субота 16:52

Ще в липні-серпні 2010-го більшість ріелторів очікували традиційного - для докризових часів - пожвавлення попиту і зростання цін.

Жодна з цих надій не виправдалася: сплеск інтересу з боку потенційних покупців ніяк не вплинув на число реальних угод. Середня ціна квадратного метра - піднявшись до кінця вересня на $ 4-5 (до $ 1578) - в жовтні, за даними порталу нерухомості domik.net, впала нижче позначки $ 1570.

"Третій квартал 2010 року увійде в історію київського ринку нерухомості як період різкого зниження кількості угод на вторинному ринку. Настільки провального (за кількістю угод) періоду на нашій пам'яті ще не було", - сказано у звіті АН "Планета Оболонь". На невтішній оцінці підсумків вересня і настільки ж песимістичному прогнозі для IV кварталу сходяться всі без винятку експерти.

"У серпні-вересні в середньому по місту укладали 600-800 угод на місяць. До кінця року їх кількість буде коливатися в діапазоні 400 ... Читати далі »

Житло почне дорожчати через рік

Субота 16:45

Будинки під Києвом почнуть дорожчати лише через рік, прогнозують експерти, не пов'язані з продажем нерухомості. Про це заступник глави ради Українського товариства оцінювачів Наталія Лебідь. 

За її словами, сьогодні дуже сумнівно виглядають прогнози ріелторів про грядуще подорожчання заміських будинків. "Що ж до подорожчання будинків, то його можна чекати лише через рік", - говорить вона. 

Експерти погоджуються, що сьогодні на ринку заміської нерухомості спостерігається більше пожвавлення, ніж на ринку землі. Правда, покупців цікавлять лише найдешевші пропозиції - дачі вартістю до $30 тис. 

Президент Асоціації Земельний союз України Андрій Кошіль запевняє, що реального пожвавлення на ринку немає, а є лише інтерес покупців, який не виливається в операції. 

"Немає попиту на величезну кількість викинутих на ринок великих недобудованих будинків. Ці особняки, як правило, зводили для перепродажу, розраховуючи заробити на різниці в цін ... Читати далі »