MENU
Нерухомість та будівництво [7] Нерухомість та документація [7] Нерухомість та іпотека [7]
Нерухомість та податки [8] Нерухомість прогнози [4] Нерухомість світ [10]
Туризм Прикарпаття [0] Ринок нерухомості України [12] Земельний ринок [3]
[ Додати матеріал ]

В Африці побудують нове місто

Субота 17:49

Поряд зі столицею Кенії Найробі почалась реалізація першого в Африці проекту сучасної комплексної забудови. Місто Tatu City буде розраховано на 62 тисячі постійних жителів. 

Про це говориться у повідомленні компанії "Ренесанс Партнерс", яка є одним з інвесторів проекту.

Загальна площа забудови в рамках проекту Tatu City складе близько 1000 гектарів. У місті заплановано будівництво житлових будинків різного типу, офісних комплексів, торговельно-розважальних центрів, об'єктів соціальної інфраструктури і технопарку. Передбачається також облаштування рекреаційних і туристичних зон (більше 30 відсотків земель виділено під зелені зони).

Будівництво міста буде проходити в 10 етапів протягом 8-10 років. Здача перших житлових і комерційних об'єктів запланована на 2012 рік. Окрім "Ренесанс Партнерс", інвестором проекту є кенійська компанія Tatu City Ltd. Загальний обсяг інвестицій в Tatu City не розголошується.

Холди ... Читати далі »

Що буде з цінами на нерухомість

Субота 16:52

Ще в липні-серпні 2010-го більшість ріелторів очікували традиційного - для докризових часів - пожвавлення попиту і зростання цін.

Жодна з цих надій не виправдалася: сплеск інтересу з боку потенційних покупців ніяк не вплинув на число реальних угод. Середня ціна квадратного метра - піднявшись до кінця вересня на $ 4-5 (до $ 1578) - в жовтні, за даними порталу нерухомості domik.net, впала нижче позначки $ 1570.

"Третій квартал 2010 року увійде в історію київського ринку нерухомості як період різкого зниження кількості угод на вторинному ринку. Настільки провального (за кількістю угод) періоду на нашій пам'яті ще не було", - сказано у звіті АН "Планета Оболонь". На невтішній оцінці підсумків вересня і настільки ж песимістичному прогнозі для IV кварталу сходяться всі без винятку експерти.

"У серпні-вересні в середньому по місту укладали 600-800 угод на місяць. До кінця року їх кількість буде коливатися в діапазоні 400 ... Читати далі »

Іпотека подешевела, але не для всіх

П`ятниця 16:45

З кінця липня, коли був опублікований наш літній іпотечний огляд, не тільки збільшилася кількість банків, які кредитують купівлю житла, а й добряче змінилися умови таких кредитів. Якщо влітку іпотеку давали близько 25 банків, то сьогодні таких фінустанов щонайменше 30. Річ у тім, що сьогодні багато дрібних банків готові кредитувати своїх клієнтів на купівлю житла, але особливо не афішують таку можливість. Причому "малята", на відміну від великих фінустанов, готові йти назустріч своїм клієнтам і, наприклад, лояльніше ставитися до лівих доходів - головне, щоб вони були! На жаль, великі банки таких знижок не роблять. Зате у них з кожним кварталом ми відзначаємо дедалі нижчі ставки і зниження вимог щодо першого внеску.

Кредити - достойним

Докладно вивчивши умови кредитування, ми задалися питанням: а кому банки дають кредити на житло? Начальник управління іпотечного кредитування ВТБ Банку Олександр Борщевич розповів, що найбіл ... Читати далі »

Землі із аукціону відійде "своїм"

Четвер 19:30

У середині вересня Кабінет Міністрів України згадав про ринок землі, видавши на-гора очікуваний жителями країни і бізнесменами порядок проведення аукціонів з продажу земель несільськогосподарського призначення. На перший погляд, документ значно спрощує доступ до отримання наділів, однак при уважному прочитанні виникає кілька нюансів, які відкривають перед чиновниками грошові перспективи. У нюансах нового документа розбиралися журналісти порталу "Політика і гроші". 

Земля розморожена

Земельний ринок країни був заморожений протягом останніх двох років. Справа в тому, що згідно із Земельним кодексом, всі ділянки несільськогосподарського призначення, які належать місцевим радам чи державі, можуть бути прода ... Читати далі »

Какие налоги на недвижимость нужно будет платить при новом Налоговом кодексе

Четвер 18:09

Кто и как будет уплачивать налог на недвижимое имущество согласно новому Налоговому кодексу — объясняет старший юрист юридической  
фирмы «Василь Кисиль и Партнеры» Иван Юрченко.
Вчера Кабмин повторно внес в Верховную Раду проект Налогового кодекса. С последним проектом налоговых правил мало кто знаком — правительство его рассматривало в закрытом режиме. Эксперты по крупицам собирают информацию, особенно, что касается уплаты налога на недвижимость. Кто и как будет уплачивать налог на недвижимое имущество — объясняет старший юрист юридической фирмы «Василь Кисиль и Партнеры» Иван Юрченко

Проект Налогового кодекса Украины предусматривает введение нового вида налога — на ... Читати далі »

Десять найдорожчих будинків України. Рейтинг Фокуса

Вівторок 19:15

Всього декілька кілометрів розділяють десятку найдорожчих будинків України. Дослідження Фокуса показало, що в країні немає квадратних метрів, які коштують дорожче від столичних. Редакція з'ясувала це за допомогою експертів трьох провідних агентств нерухомості країни - Park Lane, Knight Frank і SV Development, загальна база яких становить близько 50 тис. об'єктів. 

Саме вартість квадратного метра в квартирі, що продається в даний час, і стала єдиним критерієм відбору і оцінки в цьому рейтингу. Вартість квадратного метра в квартирі, що продається в даний час, стала єдиним критерієм відбору і оцінки в рейтингу. Щоб об'єктивніше розрахувати вартість квадратного метра в тому житлі, яке пропонується з меблями і ремонтом, ми понизили заявлену ціну квадрата на $2 тис. Це торкнулося квартир на Володимирській, 22, Житомирській, 2 ... Читати далі »

Названо міста з найдоступнішими за ціною елітними квартирами

Понеділок 00:56

Міжнародне агентство нерухомості Savills опублікувало рейтинг міст за середньою вартістю квартир преміум-класу. У дослідженні, заснованому на власних даних компанії, брали участь 35 країн.

Маракеш, Марокко - €1 425 за кв. м
Каїр, Єгипет - €1 460 за кв. м
Маскат, Оман - €1 881 за кв. м
Ханой, В'єтнам - €2 190 за кв. м
Мае, Сейшельські острови - €2 462 за кв. м
Сент-Люсія - €2 624 за кв. м
Сарасота, США - €2 779 за кв. м
Сент-Невіс - €2 902 за кв. м
Альгарве, Португалія - €3 000 за кв. м
Сотогранде, Іспанія - €3 000 за кв. м
Дубай, ОАЕ - €3 366 за кв. м
Будва, Чорногорія - €3 650 за кв. м
Хошимін, В'єтнам - €3 833 за кв. м
Зелл-ам-Зеє, Австрія - €4 000 за кв. м
Стамбул, Туреччина - €4 380 за кв. м
Дубровнік, Хорват ... Читати далі »

Податок на нерухомість (ч.3)

Середа 15:56

В законопроекті є стаття настільки знущальницька, що у мене навіть закралася думка про те, що його було подано виключно з метою дискредитації самої ідеї податку на нерухомість. Це - стаття 6, в які йдеться про обов’язки власників нерухомого майна – платників податку. Отже, вони, зокрема, зобов'язані:

а) здійснювати у встановленому порядку державну реєстрацію нерухомого майна, стосовно якого набуто право власності;

б) оформлювати в установленому порядку зміни, зумовлені переплануванням, переобладнанням і добудовою;

в) повідомляти органи державної реєстрації про знищене (знесене, зруйноване) нерухоме майно.

Оцінити весь цинізм цих вимог можуть лише ті громадяни, які намагалися здійснити зазначену державну реєстрацію саме у "встановленому порядку”. Наведу для наочності декілька прикладів.

Приклад перший. Мої сусіди по будинку, уклали зі знаменитою компанією "Познякижилбуд” "Гєнєральноє соглашєніє”. По су ... Читати далі »

Податок на нерухомість (ч.2)

Середа 15:37

Практика свідчить, що спонукати людей ДОБРОВІЛЬНО платити податок на нерухомість можна лише одним способом – створити таку систему, при якій:

а) цей податок дійсно платитимуть ВСІ БЕЗ ВИНЯТКУ, і при цьому КОЖЕН знатиме, скільки податку сплатив його сусід, сусід його сусіда чи взагалі будь-хто інший;

б) (майже) кожна копійчина з зібраних коштів витрачатиметься прозоро та виключно на користь тих, хто його сплатив.

Тому що ПРИМУСОВО збирати цей податок неможливо в принципі, бо тоді його адміністрування коштуватиме значно дорожче, ніж буде зібрано коштів. ... Читати далі »

Податок на нерухомість (ч.1)

Середа 15:34

Є зайвим пояснювати критичну важливість цього законопроекту. В усьому світі податок на нерухомість є найголовнішим джерелом наповнення місцевих бюджетів. Він також є "природнім регулятором” - якщо місцева громада хоче, аби їхній населений пункт не залишали мешканці, там просто встановлюються менший податок, і – люди повертаються! І навпаки: хочеш жити в гламурній місцині, вважаєш, що для тебе це дійсно важливо – будь готовий платити більше!

В пояснювальній записці, щоправда, наводяться інші мотиви прийняття цього законопроекту, які дуже мало прив'язані до дійсності.

Законопроектом пропонується запровадити податок на нерухоме майно, справляння якого дозволить дещо зупинити хаотичне скуповування житла окремими особами з метою його перепродажу за підвищеними цінами (тут і далі курсивом виділено витримки з пояснювальної записки до законопроекту).

Запровадження податку на нерухоме майно дозволить значною мірою зупинити ... Читати далі »

« 1 2 3 4 5 6 »