MENU
Головна » 2016 » Травень » 14 » Герметичність будинку - це добре чи погано?
19:50
Герметичність будинку - це добре чи погано?

Багато господарів будинків вважають, що коли стіни і вікна «дихають» - це добре. Чи так це насправді?

Стінові конструкції

Безперечно, свіже повітря корисний. Але дихати, якщо тлумачити слова прямо, можуть тільки живі істоти. Якщо дихає нежива матерія, значить, в ній є щілини і тріщини. А це подразумеваетналічіе неконтрольованого повітрообміну, одночасно з яким назовні йде і теплова енергія. Влітку там же просочується вулична спека.

Крім того, з часом в тріщинах може накопичитися волога. А це призведе до утворення цвілі, погіршення теплотехнічних властивостей матеріалів і поступового виходу їх з ладу. У правильному і сучасному енергоефективний будові свіже повітря повинне надходити через продуману систему вентиляції.

Вентиляція

Якою б не була вентиляційна система, разом з повітрям через вентканали йде тепло. Те ж можна сказати і про випадок, коли для забезпечення повітрообміну використовують тільки провітрювання.

Втрати теплової енергії можуть складати від 25 до 75% в залежності від якостей конструкцій та інженерного обладнання. Уникнути негативних наслідків можна тільки одним способом: есліустановіть припливно-витяжну систему вентиляції з рекуперацією тепла.

Основний принцип її роботи - передача тепла від використаного повітря свіжому, що надходить зовні. При цьому повітряні потоки не перемішуються. Крім того, можливий підігрів свіжого повітря за допомогою калорифера.

Все це виконується в рекуператорі. Як підсумок - зменшення тепловтрат в 1,5-2 рази. Аналогічним чином влітку рекуператор може забезпечити будинок приємною прохолодою.

Вибір вікон

Багато непрофесіонали вважають, що толькодеревянние віконні блоки забезпечать в будинку здоровий мікроклімат, адже вони пропускають повітря в невеликих обсягах навіть в закритому стані. А будинок з пластиковими вікнами - це «консерва».

Дерев'яні вікна можуть бути відмінним варіантом. Більш того, якісно виконані конструкції з деревини дійсно наповнюють будинок таким собі духом природність. Однак до показників повітряного обміну це ні в якій мірі не відноситься. Як показують випробування, що проводяться самими компаніями та державними дослідницькими організаціями, повітропроникність будь-яких сучасних вікон не перевищує 6 кг / м2 на годину, що, по суті, можна назвати станом задухи.

Щоб уникнути цього, приміщення треба регулярно провітрювати, а це збільшить тепловтрати. Так що краще встановити на вікна спеціальні припливні клапани або влаштувати примусову вентиляцію.

Категорія: Нерухомість та будівництво | Переглядів: 606 | Додав: doshka2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]