MENU
Нерухомість та будівництво [7] Нерухомість та документація [7] Нерухомість та іпотека [7]
Нерухомість та податки [8] Нерухомість прогнози [4] Нерухомість світ [10]
Туризм Прикарпаття [0] Ринок нерухомості України [12] Земельний ринок [3]
[ Додати матеріал ]

Іпотечний кредит у доларах – як бути?

П`ятниця 14:42

Людина, яка взяла іпотечний кредит на 30 років в американських доларах за курсом 5 грн за 1 долар має лише кілька виходів з настанням кризи: продати квартиру, перевести кредит у гривню або нічого не робити.

Експерти з питань нерухомості говорять, що реалізація купленої квартири – найнадійніше. "Справа в тому, що взявши кредит, людина прийняла на себе фінансові ризики. А взявши кредит у доларах – ще й валютні ризики. Природно, що банк у момент, коли позичальник брав кредит, не робив акцент на наслідках кожного з цих ризиків для нього . В умовах договору це прописано, але обговорення можливих наслідків при настанні ризикових ситуацій, як правило, ніхто не обговорює і розрахунків не робить. Банку це не потрібно, а клієнти нехай думають самі ", – пояснила Ольга Пестрецова-Блоцкая, керівник бізнес-центру технологій «ТОТ».

Вона так вважає, виходячи з припущень, якщо не зміниться ситуація ні з курсом гривня-долар, ні з законами дл ... Читати далі »

Квартири будуть дешевшати

Четвер 14:25

Відповідно до припущень експертів, нові квартири до кінця поточного року можуть подорожчати на 7-8%, вторинні – потроху щомісячно, скинувши в підсумку в 1,5-2 рази більше.

Зокрема, Лев Парцхаладзе, голова ради директорів УБА, вважає, що скасування ПДВ на будівельні роботи дозволить здешевити вартість житла на 7-8%. Але, за його словами, статися це може лише в кінці 2011 року, коли введуть в експлуатацію об’єкти, зведені на нових умовах.

А ось впровадження податку на нерухомість не позначиться на вартості майна, тому що сума збору мала для адекватної реакції учасників ринку.

Основний тенденцій, на його думку, залишиться попит на квартири економ-класу, що реалізуються за «розумною» ціною. Цей тренд, швидше за все, збережеться і в майбутньому. І якщо таки вартість квартир у 2011 році дещо знизиться, варто очікувати відповідної реакції і від споживачів, які більш активно стануть купувати квартири.

До речі, говорит ... Читати далі »

Інвестиції в нерухомість в Європі та Африці виросли на 40%

Вівторок 14:07

Інвестиції в комерційну нерухомість в Європі та Африці виросли на 40%
Обсяги прямих інвестицій у комерційну нерухомість у Європі, Африці і на Близькому Сході за 2010 рік, у порівнянні з минулим роком, збільшилися на 40%. І, припускають аналітики, повинні досягти по 100 млрд євро.

"Інвестиційна активність за перші три квартали 2010 року вже суттєво випередила торішні показники. Четвертий квартал зазвичай найбільш продуктивний з усього року”, - говориться в доповіді Jones Lang LaSalle.

У Європі в останньому кварталі цього року обсяги інвестицій у комерційну нерухомість виявляться більше, ніж у попередньому, на 35% і складуть близько 31 млрд євро. "Тенденція до зростання обсягів інвестицій відзначається по всій Європі, найбільш виражена в Німеччині і cкандінавскіх країнах, де обсяги інвестицій можуть подвоїтися в порівнянні з 2009-м – близько 33,5 млрд євро в цілому на двох ринках”, – зазначається в матеріалах.

А от ... Читати далі »

Земельний податок по-новому

Вівторок 13:36

У новому Податковому кодексі щодо податку на землю нічого не змінилося, тобто методика розрахунку залишилася та ж – нормативна грошова оцінка наділу. А ось якщо земельна ділянка не оцінена, то податок буде стягуватися за іншою схемою. Тільки тепер платити доведеться більше.

Наприклад, якщо раніше власник 12 соток кожен рік платив до держскарбниці 288 грн, то зараз повинен буде заплатити 924 грн. Правда, податок не поширюється на ті ділянки, де стоять будинки. Якщо це місто – не більше 0,1 га, в селищах – не більше 0,15 га, а в селах – не більше 0,25 га.
«Відповідальність за несвоєчасну сплату податку на землю передбачає пеню за кожний день прострочення і штрафні санкції. Згідно зі статтею 141 Земельного Кодексу України, систематична несплата земельного податку або орендної плати може призвести до позбавлення права власності на ділянку чи права користування ним », – розповідає юрист Маргаріта Чернокондратенко.

А от Максим ... Читати далі »

За будівництво соціального житла не доведеться платити податки

Понеділок 13:25

За будівництво соціального житла не доведеться платити податки
Будівельно-монтажні роботи по доступному житлу і житла, яке будується за держкошти, звільнять від сплати податків. Новий Податковий кодекс містить норми, які дозволять знизити вартість будівництва одного кв м житла.

«Податковий кодекс передбачає звільнення від оподаткування операцій з постачання будівельно-монтажних робіт з будівництва доступного житла та житла, яке будується за державні кошти», – повідомив Віктор Тихонов, віце-прем’єр-міністр.

За його словами, ця норма буде рушійною силою в зниженні вартості будівництва 1 кв м житла. «Так, ця норма стосується лише будівництва доступного житла, але з огляду на те, що в черзі на житло вже роки знаходиться далеко за мільйон наших громадян, звільнення від оподаткування операцій з постачання будівельно-монтажних робіт дозволить державі допомогти якомога більшій кількості черговиків”, – прокоментував В. Тихонов. ... Читати далі »

Новий закон про дерегуляцію: на Україну чекає будівельний бум?

Вівторок 17:18

Будівництво в Україні завмерло. І не дивно. Якщо будівельники та потенційні покупці чекають від ринку абсолютно різних речей. Перші сподіваються, що квадратний метр неодмінно подорожчає. Другі впевнені, що ось-ось подешевшає. "І стоять вони, як два барани один навпроти одного", - сказав на котрійсь із важливих нарад великий чиновник Кабміну. На тій-таки нараді прем’єр Азаров дав команду протягом тижня завершити роботу над рамковим законом про дерегуляцію в будівельній сфері.

Як відомо, на сьогодні проблеми галузі регулюють численні закони, укази та постанови... Необхідність усе це якось систематизувати, а головне -спростити, щоб дати поштовх розвитку, обговорювали давно. Більше того, два роки тому у профільному комітеті ВР розпочалася робота над містобудівним кодексом. Втім, робочий процес завис на рівні "стабільної підготовки до другого читання". Одні парламентарії й експерти нарекли кодекс занадто громіздким. Інші - неконкретни ... Читати далі »

Топ-10 самых популярных стран для покупки недвижимости

Вівторок 18:59

По данным британского журнала Homes Overseas, десятка самых  
популярных стран для инвесторов в 2010 году выглядит так:
1. Бразилия

Бразильский рынок недвижимости стремительно идет в гору. Экономика Бразилии — одна из самых быстроразвивающихся в мире, благосостояние населения растет, страна привлекает все больше инвесторов. При этом не хватает качественных домов, что дает стимул развитию строительства.

В 2014 году Бразилия примет Чемпионат мира по футболу, а в 2016 — Олимпийские игры. Это станет предпосылкой для улучшения инфраструктуры. ... Читати далі »

Що із нерухомості може придбати українець на свою зарплату?

Понеділок 17:54

За один рік середня зарплата в Україні зросла приблизно на 10%, але звичайний українець може купити лише пів туалету в столиці. Про це заявляють експерти, які спробували підрахувати, що з нерухомості може придбати українець на свою зарплату.

За даними експертів, українець на свою річну зарплату може купити приблизно 4-6 квадратних метрів в одному із недорогих районів великих міст, наприклад, Харкові, де ціна 1 квадратного метра складає 4,9-8 тисяч гривень, а також 1,6-2 квадратних метрів у Києві, де вартість квадратного метра складає близько 13,6-16,8 тисяч гривень.

Висновки невтішні - в провінції зароблених за рік грошей вистачить лише на кухню, а в Києві - лише на пів туалету.

До речі, росіяни "вибудовують" не більше, ніж українці. І річної зарплати середнього жителя Росії вистачає приблизно на 7 квадратних метрів в тому ж Саратові, або приблизно на 1 квадратний метр у Москві.

Трохи краще живуть американці - за рік робо ... Читати далі »

Кризова нерухомість: чого чекати?

Понеділок 17:19

На запитання інтернет-аудиторії відповідали представники влади, фінансисти, ріелтори, забудовники й інші учасники ринку нерухомості, пише 100m2.

Так, на питання: "Що вигідно зараз купити: квартиру чи комерційну нерухомість?" Олександр Охріменко, радник голови правління "Укргазбанку", відповів: "Якщо Ви хочете одержати інвестиційний дохід, то краще купувати комерційну нерухомість. Якщо ж мета - придбати нерухомість для мешкання, то зараз дуже вигідно купувати квартири".

У свою чергу, Віталій Бойко, директор консалтингової компанії "Українська торговельна гільдія" сказав, що зараз складно вирішити, що може бути вигідніше, оскільки цікаві пропозиції з'являються в усіх сегментах нерухомості. Тому якщо немає суб'єктивних переваг щодо типу нерухомості, то розглядати треба всі варіанти.

"Чи очікується восени підвищення цін на житлову нерухомість у Києві?" - Так звучало одне з питань інтернет-дискусії. Президент Асоціації ... Читати далі »

Податковий кодекс: хто заплатить за нерухомість?

Неділя 17:04

Податковий кодекс, в очікуванні прийняття якого трясе не один місяць Україну, не лише скорочує податки, а й вводить нові. Найбільш дискусійним і неоднозначним серед них став податок на нерухомість. За теорією, він є одним з найбільш фіскально-ефективних, проте в Україна, як це зазвичай буває, все складається інакше.

Податкова практика на ниві нерухомості

Для нашої країни податок на нерухомість - не новина. Багато громадян навіть не підозрюють, що він передбачений Законом "Про систему оподаткування". Але на практиці так і не запрацював. Зараз, в умовах гострого дефіциту бюджету, уряд намагається його реанімувати.

У розвинених країнах світу цей податок - один з ключових доходів бюджету. Аналізуючи їх досвід, а в декого він багатовіковий (наприклад, Німеччина, США), можна виділити основні принципи оподаткування нерухомого майна.

Як правило, цей податок належить до місцевих. Так, в Австралії він становить 90% ... Читати далі »

« 1 2 3 4 5 6 »