MENU
Нерухомість та будівництво [7] Нерухомість та документація [7] Нерухомість та іпотека [7]
Нерухомість та податки [8] Нерухомість прогнози [4] Нерухомість світ [10]
Туризм Прикарпаття [0] Ринок нерухомості України [12] Земельний ринок [3]
[ Додати матеріал ]

Як продати квартиру в умовах нинішнього ринку

П`ятниця 22:47

Визначаємо ціну, даємо рекламу і готуємося до показів.
Добре продавати житло, коли ринок росте, а покупці знають, що завтра може бути ще дорожче, ніж сьогодні. Зараз же продати квартиру за адекватною ціною стає непростим завданням. І справа не тільки в ринковій ситуації - ми самі ускладнюємо собі життя своїми помилками. Про те, що потрібно зробити, щоб ваша квартира не "зависла" у продажу, розповіли фахівців з нерухомості.
Знайти вірну ціну. 
Принцип "Зроби сам!" багатьом нашим співгромадянами чи перейшов з молоком матері, то чи намертво був вколочений на уроках трудового виховання. Тільки ось: він нам не завжди йде на користь. Стоматолог сам собі зуби не рве. І навіть не всі ріелтори власні об'єкти продають самі. Том ... Читати далі »

Ситуація на українському ринку нерухомості

Неділя 19:34

Весна не принесла очікуваного пожвавлення на вторинний ринок житла. У агентствах нерухомості констатують, що в першому кварталі цього року угод купівлі-продажу полягало навіть менше, ніж в аналогічному періоді 2010 р. Зниження активності в цьому сегменті пояснюється тим, що з кінця січня почався відтік покупців на первинний ринок. Адже цього року багато компаній відновили роботи на раніше заморожених об'єктах і заманюють клієнтів всілякими знижками і акціями. При цьому забудовники надають потенційним покупцям розстрочку платежів. А в старих будинках часто виникають проблеми з комунікаціями, що помітно знижує їх привабливість. Ряди покупців порідшали ще і тому, що ті, у кого на початку економічної кризи були на руках якісь заощадження, вже встигли вкласти їх в нерухомість в 2009 і 2010 рр. А деякі все ще сподіваються на подальше падіння цін або вишукують найбільш вигідні і гідні за якістю пропозиції, які на ринку проскакують нечасто.
... Читати далі »

Ринок нерухомості : аукціони повертаються (ч.1)

Неділя 19:11

Можете уявити собі автомашину, що рухається на першій передачі, тобто на мінімальній швидкості, по головній дорозі в умовах величезного мегаполісу? Саме так виглядає зараз ринок української нерухомості.

Потенційні покупці упевнені в тому, що ціни на українське житло рано чи пізно обваляться ще раз. Продавці - що країна увійде до двадцятки найекономічнішо розвинених країн не через півстоліття, а "вже сьогодні". І ті, і інші упевнені що стан ринку нерухомості дзеркально залежить від стану національної економіки і суспільства в цілому - і це відповідає дійсності. Саме тому в 2011 році ринки нерухомості різних країн рухаються абсолютно в різні боки. У одних країнах економіки повільно відновлюються після першої хвилі економічної кризи, і ринки нерухомості перебуваючи під враженням від кількісного пом'якшення і загального монетарного неподобства (особливо від QE - 2 ФРС США), повільно стають на шлях висхідного тренду. У інших державах ... Читати далі »

Ринок нерухомості : аукціони повертаються (ч.2)

Неділя 19:09

Аукціони повернулися. Але на пониження.

За часів пухиря на ринку нерухомості (який, до речі, здувся ще не остаточно) нерідко прямо на квартирах порівняно рідкісних у той час продавців квадратних метрів влаштовувалися своєрідні міні-аукціони в ході яких вигравав і отримував квартиру той з декількох покупців, у кого гаманець був товщий або була можливість швидко без залучення банківського кредиту сплатити угоду. Частенько ціна на об'єкт, що купувався, на таких домашніх торгах підвищувалася на десятки відсотків.

Зараз часи помінялися. У багатьох, навіть найпривабливіших за якістю і місцерозташуванню будинках і регіональних центрів зараз одночасно продається по дещо майже однакових по параметрах квартир. Якщо ж з'являється покупець з "живими" грошима, готовий негайно вчинити угоду, то він, як правило, обдзвонює претендентів- продавців і сам призначає знижену від ринкової ціну. Хто з продавців погоджується на умови покупця той ... Читати далі »

Як грамотно оформити права власності на нерухомість у БТІ

Неділя 18:15

Процес оформлення документів у БТІ починається він з того, що власник подає заяву як фізична особа або складає договір (якщо є юридичною особою) на проведення технічної інвентаризації свого об'єкту нерухомості. 

Технічна інвентаризація
Сама технічна інвентаризація нерухомості проводиться на підставі Інструкції про порядок проведення технічної інвентаризації об'єктів нерухомого майна, затвердженої наказом Державного комітету будівництва архітектури і житлової політики України, від 24 травня в 2001 році N127. Зокрема, пункт 3.2 Інструкцій передбачає порядок проведення робіт з технічної інвентаризації об'єктів нерухомого майна.
Обміру підлягають будинки, господарські будівлі і споруди, передбачені в розділі 2 Інструкції. Будівлі тимчасового характеру (навіси, намети, кіоски, накриття, літні душі, теплиці, покриті поліетиленовою плівкою, і тому подібне) обміряються і включаються в матеріали інвентаризації. Це будівлі збір ... Читати далі »

Чи знизяться ціни на житло

Четвер 17:58

Цей рекордний показник був зафіксований тільки під час найбільш важкого періоду кризи - грудень 2008 - січень 2009. Власне, відтоді ситуація на ринку нерухомості стабільно парадоксальна. Експерти регулярно прогнозують, що ось-ось ринок активізується, і ціни піднімуться, а, насправді, якщо і виникає незначне пожвавлення на частки відсотків, то одразу йде стрибок назад. Загалом, нерухомість виконує "ленінське танго" навпаки - один крок вперед, два назад.

В оголошеннях можна знайти квартири вартістю 24 000 у. о., правда, купити за таку ціну ще нікому не вдалося. Реальна мінімальна ціна, за словами ріелторів, - від 32 000 у. о. за готельку на околиці. Ріелтори, також, стверджують, що ціна операції, як правило, відсотків на 10-15 нижча за заявлену в оголошенні, якщо воно не "липа" для залучення клієнтів. За рік "вторинні" квартири подешевшали на 7-8%.

Розрив між вартістю нерухомості в різних районах продовжує скорочуватися: на ... Читати далі »

Ринок житла відновлюється нерівномірно

Понеділок 16:53

Звіт порталу Global Property Guide про стан 36 провідних ринків житлової нерухомості світу показує, що посткризове відновлення цін йде нерівномірно. За підсумками 2010 року, на 15 ринках було зафіксовано зростання вартості житла, проте в 21 країні нерухомість тією чи іншою подешевшала.

Абсолютним рекордсменом зі зростання цін на житлову нерухомість в 2010 році стала Латвія. За рік стандартні квартири в Ризі подорожчали в середньому на 19%. Варто відзначити, що в 2009 році нерухомість Латвії подешевшала на рекордні 52,8%. Ще один істотний приріст цін відбувся на ринку Естонії. У 2010 році апартаменти в Таллінні подорожчали на 7,91%. При цьому в 2009 році ціни на житло в столиці Естонії знизилися на 31%. Такий сильний приріст цін у кінці 2010 року аналітики Global Property Guide пов'язують з очікуванням переходу країни на євро, яке відбулося в січні 2011 року.

Найсерйозніший обвал цін у 2010 році спостерігався в Ірландії. У ... Читати далі »

Як законно перепланувати квартиру

Четвер 16:44

Для законного виконання перепланування необхідно оформити дозвільну документацію на її проведення, зокрема - згода балансоутримувача будинку, тобто ЖЕКу або іншої організації, якій він належить. Про це заявили в Головному управлінні містобудування та архітектури, повідомляє прес-служба КМДА.

Проектна документація на перепланування квартир (нежилих приміщень) розробляється на підставі дозволу Головного управління містобудування та архітектури і погоджується спеціально уповноваженим органом містобудування та архітектури відповідної районної адміністрації.

"Відзначимо, що документи в Головному управлінні готуються безкоштовно", - йдеться в повідомленні відомства.

Вимоги до перепланування викладені у Державних будівельних нормах В.3.2-2-2009 "Житлові будинки. Реконструкція та капітальний ремонт".

Перелік необхідних документів:

- Правовстановлюючі документи, зареєстровані комунальним підприємством "Київ ... Читати далі »

Інвестори визнали Стамбул найкращим містом

Неділя 18:05

Опитування, проведене компанією PricewaterhouseCoopers LLP серед 600 професіоналів ринку, показало: більшість інвесторів вважали за краще б придбати нерухомість або почати нові будівельні проекти саме в Стамбулі.

Минулого року найбільше місто Туреччини посідало лише п'яте місце. До трійки лідерів також потрапили Лондон і Мюнхен.

Головна причина такої уваги з боку покупців - зростаюча економіка країни. В третьому кварталі минулого року вона показала зростання на 5,5%. Купівельний попит і рівень інвестицій у турецьке місто збільшився завдяки рекордно низьким відсотковим ставкам. У майбутньому економіка країни також обіцяє зростання орендних плат і вартості нерухомості, тоді коли в інших європейськи містах ці показники зміщуються в негативну сторону.

Стамбул, за оцінками аналітиків, сьогодні є одним з небагатьох ринків Європи, де запорукою успіху для інвестора є саме місто та економічна ситуація, а не вміння поратися ... Читати далі »

Легалізацію самобудів продовжили до 2013 року

Понеділок 17:44

До 1 січня 2013 року продовжена можливість прийняття в експлуатацію самовільно зведених житлових будівель, так званих самобудів, зведених до 31 грудня 2009 року. Це стосується індивідуальних житлових будинків, садових і дачних будинків, господарських присадибних будівель і споруд, прибудов до них, громадських споруд першої і другої категорії складності.

Нагадаємо, що прийняття таких об’єктів в експлуатацію безкоштовно здійснюється інспекціями державного архітектурно-будівельного контролю. Але для цього обов’язковим має бути наявність документа, що підтверджує права власності або користування земельною ділянкою, де він знаходиться.

Також нагадаємо, що раніше дозвіл на узаконення самовільно збудованого житла діяло до 2011 року. Ініціатива про продовження легалізації самобудів до 2013 року належить Мінрегіонбуду. І, за даними колишнього профільного міністра Володимира Яцуби, станом на червень минулого 2010 року в країні нарах ... Читати далі »

« 1 2 3 4 5 6 »