MENU
Головна » 2011 » Червень » 5 » Як грамотно оформити права власності на нерухомість у БТІ
18:15
Як грамотно оформити права власності на нерухомість у БТІ
Процес оформлення документів у БТІ починається він з того, що власник подає заяву як фізична особа або складає договір (якщо є юридичною особою) на проведення технічної інвентаризації свого об'єкту нерухомості. 

Технічна інвентаризація
Сама технічна інвентаризація нерухомості проводиться на підставі Інструкції про порядок проведення технічної інвентаризації об'єктів нерухомого майна, затвердженої наказом Державного комітету будівництва архітектури і житлової політики України, від 24 травня в 2001 році N127. Зокрема, пункт 3.2 Інструкцій передбачає порядок проведення робіт з технічної інвентаризації об'єктів нерухомого майна.
Обміру підлягають будинки, господарські будівлі і споруди, передбачені в розділі 2 Інструкції. Будівлі тимчасового характеру (навіси, намети, кіоски, накриття, літні душі, теплиці, покриті поліетиленовою плівкою, і тому подібне) обміряються і включаються в матеріали інвентаризації. Це будівлі збірно-розбірні, без фундаменту, з недовговічного матеріалу, сезонного використання (без утеплення основних конструкцій, що захищають). Виявлені в установленому порядку самовільно побудовані будинки або прибудови до будинків, господарські будівлі (прибудови), торгові, господарські кіоски і павільйони металеві гаражі підлягають технічній інвентаризації з включенням їх в планові і інші матеріали. У разі самовільного будівництва на оригіналах інвентаризаційної справи, технічного паспорта і копіях планових і оцінюючих матеріалів які видають власникам, на вільному від записів місці з лицьового боку проставляють штампи встановленого зразка.
Під час проведення технічної інвентаризації завершеного будівництвом об'єкту, зведеного на підставі дозволу про надання у власність або користування земельною ділянкою і не прийнятого в експлуатацію належить провести звіряння плану будинку і плану ділянки із затвердженим проектом і планом земельної ділянки. У разі виявлення розбіжностей на оригіналах і копіях інвентаризаційних планів, на вільному місці з лицьового боку слід вказати можливі розбіжності.
При виявленні самовільного будівництва БТІ зобов'язане повідомити про цей факт в органи місцевого самоврядування. Повідомлення заповнюються особами, які проводять інвентаризацію, підписуються відповідальними посадовими особами БТІ. Книга обліку виявлених випадків самовільного будівництва і відхилень від затверджених проектів ведеться відносно кожного населеного пункту.
Після отримання БТІ рішення місцевого органу державної виконавчої влади відносно узаконення самовільного будівництва в примітки раніше проставлених штампів вноситься запис номера і дата цього рішення. Вказані записи в технічних паспортах скріплюються підписом керівника і друком бюро. Наявність самовільного будівництва не є перешкодою для видачі виготовлених матеріалів замовникові. Термін виконання замовлення на виготовлення технічної документації - до 30 днів. Також передбачено, що за прискореною процедурою фізичні особи можуть отримати протягом трьох днів, а юридичні - до 10.

Категорія: Нерухомість та документація | Переглядів: 2346 | Додав: doshka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]