MENU
Головна » 2011 » Лютий » 13 » Інвестори визнали Стамбул найкращим містом
18:05
Інвестори визнали Стамбул найкращим містом

Опитування, проведене компанією PricewaterhouseCoopers LLP серед 600 професіоналів ринку, показало: більшість інвесторів вважали за краще б придбати нерухомість або почати нові будівельні проекти саме в Стамбулі.

Минулого року найбільше місто Туреччини посідало лише п'яте місце. До трійки лідерів також потрапили Лондон і Мюнхен.

Головна причина такої уваги з боку покупців - зростаюча економіка країни. В третьому кварталі минулого року вона показала зростання на 5,5%. Купівельний попит і рівень інвестицій у турецьке місто збільшився завдяки рекордно низьким відсотковим ставкам. У майбутньому економіка країни також обіцяє зростання орендних плат і вартості нерухомості, тоді коли в інших європейськи містах ці показники зміщуються в негативну сторону.

Стамбул, за оцінками аналітиків, сьогодні є одним з небагатьох ринків Європи, де запорукою успіху для інвестора є саме місто та економічна ситуація, а не вміння поратися з негативними тенденціями.

Лондон посів третє місце в списку міст, найбільш придатних для купівлі власності і друге місце - як місто, привабливе для будівництва і розвитку нових об'єктів нерухомості. Минулого року в Лондоні було продано комерційній нерухомості в цілому на $23,9 мільярда. Слабшає фунт і перспективи зростання орендних плат збільшили упевненість британців у ринку нерухомості як у відповідному місці для вкладення капіталу.

З обережним оптимізмом експерти висловилися про ринок Німеччини - в десятку крім Мюнхена потрапили Берлін, Франкфурт і Гамбург. Довіра інвесторів до цієї країни зростає, оскільки минулого місяця вона була визнана найпривабливішим ринком комерційної нерухомості світу за даними Європейської асоціації інвесторів у нелістингуємі кошти нерухомості.

Останнє місце віддали Дубліну, за ним розташувалися Афіни. Цим містам інвестори поки що не довіряють - їх насторожує зростання дефіциту бюджетів в Ірландії та Греції. Зараз обидві ці країни вживають комплексні заходи з порятунку своїх економік.

http://statti-real.blogspot.com

Категорія: Нерухомість світ | Переглядів: 986 | Додав: doshka | Теги: нерухомість в світі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]