MENU
Головна » 2010 » Грудень » 21

Інвестиції в нерухомість в Європі та Африці виросли на 40%

Вівторок 14:07

Інвестиції в комерційну нерухомість в Європі та Африці виросли на 40%
Обсяги прямих інвестицій у комерційну нерухомість у Європі, Африці і на Близькому Сході за 2010 рік, у порівнянні з минулим роком, збільшилися на 40%. І, припускають аналітики, повинні досягти по 100 млрд євро.

"Інвестиційна активність за перші три квартали 2010 року вже суттєво випередила торішні показники. Четвертий квартал зазвичай найбільш продуктивний з усього року”, - говориться в доповіді Jones Lang LaSalle.

У Європі в останньому кварталі цього року обсяги інвестицій у комерційну нерухомість виявляться більше, ніж у попередньому, на 35% і складуть близько 31 млрд євро. "Тенденція до зростання обсягів інвестицій відзначається по всій Європі, найбільш виражена в Німеччині і cкандінавскіх країнах, де обсяги інвестицій можуть подвоїтися в порівнянні з 2009-м – близько 33,5 млрд євро в цілому на двох ринках”, – зазначається в матеріалах.

А от ... Читати далі »

Земельний податок по-новому

Вівторок 13:36

У новому Податковому кодексі щодо податку на землю нічого не змінилося, тобто методика розрахунку залишилася та ж – нормативна грошова оцінка наділу. А ось якщо земельна ділянка не оцінена, то податок буде стягуватися за іншою схемою. Тільки тепер платити доведеться більше.

Наприклад, якщо раніше власник 12 соток кожен рік платив до держскарбниці 288 грн, то зараз повинен буде заплатити 924 грн. Правда, податок не поширюється на ті ділянки, де стоять будинки. Якщо це місто – не більше 0,1 га, в селищах – не більше 0,15 га, а в селах – не більше 0,25 га.
«Відповідальність за несвоєчасну сплату податку на землю передбачає пеню за кожний день прострочення і штрафні санкції. Згідно зі статтею 141 Земельного Кодексу України, систематична несплата земельного податку або орендної плати може призвести до позбавлення права власності на ділянку чи права користування ним », – розповідає юрист Маргаріта Чернокондратенко.

А от Максим ... Читати далі »