MENU
Головна » 2010 » Травень » 24

Оподаткування доходів від продажу нерухомості

Понеділок 21:46

З доходів від операцій з продажу нерухомого майна з 1 січня 2007 року податок з доходів сплачується за новими правилами. Порядок оподаткування регламентується ст.11 Закону України від 22.05.2003 №889-ІV ”Про податок з доходів фізичних осіб” (дію цієї статті на 2004-2006 рр. було призупинено).

Отже, починаючи з 1 січня 2007 року дохід, отриманий платником податку від продажу не частіше одного разу протягом звітного податкового року житлового будинку, квартири або частини квартири, кімнати, садового будинку (включаючи земельну ділянку, на якій розташовані такі об'єкти, а також господарсько-побутові споруди та будівлі, розташовані на такій земельній ділянці), не оподатковується якщо загальна площа такого житлового будинку, квартири або частини квартири, кімнати, садового будинку не перевищує 100 квадратних метрів.

< ... Читати далі »

Москва увійшла до десятки міст світу із найдорожчою орендою нерухомості

Понеділок 14:50

За підсумками I кварталу торговельна нерухомість російської столиці зайняла шосте місце в світі за цим показником. На першому місці залишається Нью-Йорк. 

На більшості ринків торговельної нерухомості світу спостерігалася наступна тенденція: відновлення глобального товарообігу призводить до підвищення попиту на торговельні об'єкти. 

Як повідомляється в звіті CB Richard Ellis, найбільш стійким сегментом ринку є нерухомість преміум-класу. У географічному відношенні «локомотивом» відновлення став Азійсько-Тихоокеанський регіон. 

Експерти зазначають, що, не дивлячись на позитивні явища, у багатьох випадках власники торговельних комплексів все ще змушені для залучення орендарів знижувати ставки, або надавати додаткові пільги. До останніх відносяться періоди без оплати оренди і надання торговельного устаткування. 

1. Нью-Йорк (€13,7 тисяч за кв. м на рік) 
2. Сідней (€9,2 тисяч за кв. м на рік) 
3. Гонконг (€7,8 ти ... Читати далі »