MENU
Головна » 2010 » Травень » 8 » Житло почне дорожчати через рік
16:45
Житло почне дорожчати через рік
Будинки під Києвом почнуть дорожчати лише через рік, прогнозують експерти, не пов'язані з продажем нерухомості. Про це заступник глави ради Українського товариства оцінювачів Наталія Лебідь. 

За її словами, сьогодні дуже сумнівно виглядають прогнози ріелторів про грядуще подорожчання заміських будинків. "Що ж до подорожчання будинків, то його можна чекати лише через рік", - говорить вона. 

Експерти погоджуються, що сьогодні на ринку заміської нерухомості спостерігається більше пожвавлення, ніж на ринку землі. Правда, покупців цікавлять лише найдешевші пропозиції - дачі вартістю до $30 тис. 

Президент Асоціації Земельний союз України Андрій Кошіль запевняє, що реального пожвавлення на ринку немає, а є лише інтерес покупців, який не виливається в операції. 

"Немає попиту на величезну кількість викинутих на ринок великих недобудованих будинків. Ці особняки, як правило, зводили для перепродажу, розраховуючи заробити на різниці в ціні. Але через кризу їх не добудували, оскільки ціни обвалилися на 70% і вже не покривали витрат на будівництво. Крім того, багато будували в кредит", - говорить Кошіль. 

В Київській області ціни залишаються "кусючими", тому кияни не квапляться обзаводитися новими будинками. Наприклад, в селі Гатне Києво- Святошинського району за будинок готовністю 60% просять $145 тис. А в Вишгородському районі вже котрий місяць продають побудований на 80% котедж за $550 тис. 

До речі, всупереч прогнозам, не встояв і завжди досить стабільний сегмент дуже великих і дорогих будинків віп-рівня в престижних районах. І річ не в тім, що у потенційних покупців закінчилися гроші, а в тім, що закінчилися самі потенційні покупці. Більшість заможних людей вже обзавелися будинками, а припливу свіжих "нових українців" завадила криза, пояснює Андрій Кошіль. 

Як повідомлялося раніше, вартість житла в Києві до осені 2010 року коректуватиметься у бік підвищення лише на рівень інфляції.

За матеріалами http://prian.ru

Категорія: Нерухомість прогнози | Переглядів: 1313 | Додав: doshka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]