MENU
Головна » 2010 » Грудень » 13 » За будівництво соціального житла не доведеться платити податки
13:25
За будівництво соціального житла не доведеться платити податки

За будівництво соціального житла не доведеться платити податки
Будівельно-монтажні роботи по доступному житлу і житла, яке будується за держкошти, звільнять від сплати податків. Новий Податковий кодекс містить норми, які дозволять знизити вартість будівництва одного кв м житла.

«Податковий кодекс передбачає звільнення від оподаткування операцій з постачання будівельно-монтажних робіт з будівництва доступного житла та житла, яке будується за державні кошти», – повідомив Віктор Тихонов, віце-прем’єр-міністр.

За його словами, ця норма буде рушійною силою в зниженні вартості будівництва 1 кв м житла. «Так, ця норма стосується лише будівництва доступного житла, але з огляду на те, що в черзі на житло вже роки знаходиться далеко за мільйон наших громадян, звільнення від оподаткування операцій з постачання будівельно-монтажних робіт дозволить державі допомогти якомога більшій кількості черговиків”, – прокоментував В. Тихонов.

Крім того, чиновник пояснив, що платник податку буде мати право включити до податкової знижку суму витрат на сплату витрат на придбання доступного житла, визначеного законом. Сюди ж включається й погашення пільгового іпотечного житлового кредиту, наданого на такі цілі, та відсотків за ним

http://statti-real.blogspot.com

Категорія: Ринок нерухомості України | Переглядів: 962 | Додав: doshka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]