MENU
Головна » 2011 » Січень » 13 » Квартири будуть дешевшати
14:25
Квартири будуть дешевшати

Відповідно до припущень експертів, нові квартири до кінця поточного року можуть подорожчати на 7-8%, вторинні – потроху щомісячно, скинувши в підсумку в 1,5-2 рази більше.

Зокрема, Лев Парцхаладзе, голова ради директорів УБА, вважає, що скасування ПДВ на будівельні роботи дозволить здешевити вартість житла на 7-8%. Але, за його словами, статися це може лише в кінці 2011 року, коли введуть в експлуатацію об’єкти, зведені на нових умовах.

А ось впровадження податку на нерухомість не позначиться на вартості майна, тому що сума збору мала для адекватної реакції учасників ринку.

Основний тенденцій, на його думку, залишиться попит на квартири економ-класу, що реалізуються за «розумною» ціною. Цей тренд, швидше за все, збережеться і в майбутньому. І якщо таки вартість квартир у 2011 році дещо знизиться, варто очікувати відповідної реакції і від споживачів, які більш активно стануть купувати квартири.

До речі, говорить Л. Парцхаладзе, реальна і активізація забудовників теж можлива, але за умови оперативної розробки державних програм, здатних пожвавити ринок нерухомості до кінця року. У цьому випадку вони б створили своєрідну конкуренцію для підприємств, що оперують приватним капіталом, що, у свою чергу, позначилося б і на цінах на житло на первинному ринку.

А поки українці, як правило, звертаються до ріелторів, що працюють на вторинному ринку. Тут зараз і пропозиція досить широка і ціни на будь-який смак, і, що зараз дуже важливо, оперативність у здійсненні угоди явно вища. Рівень цін на «вторинку» теж буде знижуватися.

http://statti-real.blogspot.com

Категорія: Нерухомість прогнози | Переглядів: 1096 | Додав: doshka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]