MENU
Головна » 2010 » Травень » 6 » Елітна нерухомість Лондона стала "рятувальним кругом" для заможних греків
16:41
Елітна нерухомість Лондона стала "рятувальним кругом" для заможних греків
Обсяги продажів у квітні збільшилися на 18% відносно того ж періоду 2009 року, проте знизилися на 23% в порівнянні з березнем поточного, повідомляє Property Wire із посиланням на дослідження консалтингового агентства Knight Frank. 

На іноземних покупців у квітні припало 56% всіх операцій вартістю вище £2 млн. Незважаючи на фінансову кризу в Греції, попит на "елітку" в Лондоні з боку греків останнім часом різко зріс, і їх частка в загальному числі покупців збільшилася до 6%. Італійці і росіяни "взяли" по 13% операцій. 

Експерти агентства відзначають, що на скорочення обсягів продажів у місячному численні вплинули грядущі парламентські вибори, бо місцеві покупці вважають за краще займати вичікувальну позицію доти, доки результат виборів не стане відомим. 

Позитивною тенденцією аналітики вважають збільшений попит з боку іноземців. Високу активність греків вони пояснюють тим, що заможні грецькі сім'ї розглядають нерухомість в Лондоні як "безпечну гавань" для своїх накопичень, особливо на тлі різних криз в самій Греції. 

Якщо раніше ця країна фігурувала в заголовках світових ЗМІ головним чином через кризу фінансову, нещодавно до неї додалася криза соціальна. Напередодні в Афінах пройшли демонстрації, в яких взяли участь десятки тисяч людей. Мітинги, викликані невдоволенням населення грошовою політикою держави, переросли в масові безлади. Демонстранти закидали поліцію камінням і порожніми пляшками. Поліція, у свою чергу, застосувала проти натовпу сльозогінний газ. В результаті безладів постраждали 29 поліцейських. У багатьох будівлях в центрі Афін були вибиті шибки. Чотири будівлі були підпалені, у тому числі – один банк. У вогні загинули троє людей. 

Невдоволення населення Греції викликано тією обставиною, що за умовами надання країні кредиту на €110 млрд вона мусить піти на скорочення зарплат і пенсій, скасування премій і збільшення пенсійного віку. 

Деякі економісти, зокрема, лауреат Нобелівської премії Джозеф Стігліц, говорять, що цей захід навряд чи вирішить проблеми Греції і не врятує від обвалу євро, оскільки не зупинить діяльність міжнародних спекулянтів. Єдиний вихід з ситуації Стігліц, що склалася, бачить в "кардинальному реформуванні" єврозони.

За матеріалами http://prian.ru

Категорія: Нерухомість світ | Переглядів: 1059 | Додав: doshka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]