MENU
Головна » 2010 » Серпень » 17 » Десять найдорожчих будинків України. Рейтинг Фокуса
19:15
Десять найдорожчих будинків України. Рейтинг Фокуса
Всього декілька кілометрів розділяють десятку найдорожчих будинків України. Дослідження Фокуса показало, що в країні немає квадратних метрів, які коштують дорожче від столичних. Редакція з'ясувала це за допомогою експертів трьох провідних агентств нерухомості країни - Park Lane, Knight Frank і SV Development, загальна база яких становить близько 50 тис. об'єктів. 

Саме вартість квадратного метра в квартирі, що продається в даний час, і стала єдиним критерієм відбору і оцінки в цьому рейтингу. Вартість квадратного метра в квартирі, що продається в даний час, стала єдиним критерієм відбору і оцінки в рейтингу. Щоб об'єктивніше розрахувати вартість квадратного метра в тому житлі, яке пропонується з меблями і ремонтом, ми понизили заявлену ціну квадрата на $2 тис. Це торкнулося квартир на Володимирській, 22, Житомирській, 20, Хрещатику, 25, Старонаводницькій, 13 і Лютеранській, 10-а. Як приклад таких розрахунків можна привести апартаменти площею 160 кв. м в будинку по Володимирській, 22, де господарі просять за квадратний метр $25 тис. Але це ціна з врахуванням дизайну з використанням облицювання натуральним мармуром, а також італійських меблів ручної роботи. Крім того, в квартирі встановлена система "розумний будинок". Таким чином, імовірно, за ремонт покупець переплачує $320 тис.

Вартість квадратного метра найдешевшої квартири в цьому рейтингу становить $10,422 тис. Ніде в Україні, навіть в Ялті й Одесі, які славляться дорожнечею житла не менше Києва, так дорого житло не продається. Найдорожча пропозиція Ялти - пентхаус в будинку на Парковому проїзді, 6-а - до останнього рядка рейтингу Фокуса недотяг $2,228 тис. Що стосується Одеси, то тут найдорожчий квадрат зараз можна купити за $6,976 тис. Квартира загальною площею 215 кв. м знаходиться в житловому комплексі "Білий Парус" на вулиці Літературній, 10.

1-е місце

$25 030/кв. м

вул. Грушевського, 9-а

У вільному продажу: понад 50 квартир

Найбільш "золоті" квадратні метри України - в будинку, який звели 5 років тому в Маріїнськом парку. Його побудували на крутому дніпровському схилі всупереч протестам киян і обурення архітекторів. Поки він заселений не повністю, але тому, хто збирається придбати тут квартиру, буде приємно дізнатися, що його сусідами стануть, з чуток, Ринат Ахметов, Едуард Прутнік і Вадим Новинський. Якщо будинок всупереч передбаченням песимістів не звалиться в прірву, то капіталовкладення в нього виявиться вдалим. По-перше, будівля розташована біля Кабміну і Верховної Ради, та ще і в парку, де новобудов більше немає і не буде. А по-друге, цей будинок якнайповніше відповідає уявленням багатих людей про умови побуту. Площа квартир стартує з 300 "квадратів", висота стель доходить до 3,3 м, є власний басейн із СПА, служба прибиральниць і ремонтна бригада. Побудована з "теплої" цегли багатоповерхівка має закритий двір і фанеровані мармуром парадні. Охороняє господарство власний підрозділ воєнізованої охорони.

2-е місце

$23 000/кв. м

"Софійська брама"

вул. Володимирська, 22

У вільному продажу: 3 квартири

Відшукати комплекс "Софійська брама" досить просто - на нього булавою вказує Богдан Хмельницький, увічнений в пам'ятнику на Софійській площі. Цей житловий комплекс, що складається з п'яти будов, зведений на місці будинків, побудованих на початку XX століття. Десять років тому їх капітально відремонтували, залишивши незайманими лише фасади і систему камінів. Отже, всі апартаменти комплексу в разі аварії на власній котельній можуть бути обігріті за допомогою камінного вогню. Ну а якщо тепла не вистачить (адже квартири не маленькі - від 160 до 200 м), можна врятуватися від холоду у власних саунах, якими обладнано багато кварти. У спеку, якщо не допоможе вбудована система центрального кондиціонування, можна охолодитися в басейнах фітнес-центру "Софійський". Він також входить до житлового комплексу. Правда, ці водоймища під дахом вважаються небезпечними для Софійського собору через загрозу підтоплення. А на території закритого двору, прикрашеного альпійськими горами, запросто можна зустріти Григорія Суркіса або Богдана Губського, які, як повідомляють ЗМІ, мешкають саме тут.

3-е місце

$21 296/кв. м

вул. Десятинна, 11

У вільному продажу: 10 квартир

Це один з найновіших будинків нашого рейтингу - він зданий в експлуатацію рік тому. Тут всього 15 квартир. Розгледіти в цій будівлі новобудову непросто: будинок будували під старовину, в стилі, який любили київські архітектори в кінці XIX століття. Але схожість обмежується лише зовнішнім виглядом, "начинка" цілком відповідає нинішньому часу. Наприклад, вся вода, що надходить до будинку, проходить додаткове очищення, опалення забезпечує власна газова котельня Vissmann, а клімат-контроль підтримує система кондиціонування. Дореволюційним стандартам з "нутрощів" відповідають лише стелі - їх висота 3,3 м. Площа апартаментів - від 200 м. З величезних панорамних вікон відкривається вид на Андріївську церкву, Андріївський спуск, Михайлівський і Софійський собори, Поділ і набережну. Потенційними сусідами власників тутешніх квартир можуть стати іноземні й українські дипломати: посольство Великобританії видно з вікна, а центральний вхід в МЗС - буквально за рогом.

4-е місце

$17 860/ кв. м

"Панорама", вул. Велика Житомирська, 20

У вільному продажу: 11 квартир

Житлово-офісний комплекс "Панорама" на Великій Житомирській здали в експлуатацію в 2003 році. Як і комплекс "Софійська брама", цей проект - перебудований і оновлений старий будинок. Правда, в процесі реставрації до нього додали додаткові квадратні метри, що дозволило обладнати деякі квартири величезними терасами з видом на Андріївський спуск і урочище Гончарі-Кожум'яки. Саме ці особисті оглядові майданчики вважаються родзинкою комплексу.

Висота стель - близько 4 м, відрізняються розмірами і кухні. Наприклад, в дворівневих апартаментах площею 400 кв. м кухня займає 40 кв.м. Втім, за бажання пообідати або поснідати можна на першому поверсі будинку, спустившись на безшумному швидкісному ліфті. Там розташований ресторан середземноморської кухні "Монако". Є в "Панорамі" і двоповерхові пентхауси, покупцям яких як бонус дарили три місця на підземній автостоянці. А в решті набір опцій в "Панорамі" стандартний для житла преміум-рівня по-українськи: закритий двір, охорона парадного, очищення води і дуже заможні сусіди.

5-е місце

$16 050/кв. м

вул. Хрещатик, 25

У вільному продажу: 5 квартир

"Будинок із зіркою", як називають кияни будинок №25 по Хрещатику, побудували в 1964 році. Відтоді ця монументальна багатоповерхівка - одна з найпрестижніших будов столиці. Інфраструктура будівлі і не снилася багатьом сучасним преміум-будинкам - в ньому є дитячий садок, хімчистка і навіть кінотеатр. Спеціально навчена людина допомагає припаркувати машину в підземному паркінгу. Висота стель в апартаментах елітної багатоповерхівки - 3 метри, що також відповідає вимогам до житла такого класу. Не підкачали і парадні - вони фанеровані натуральним мармуром, так само як і сходи, що ведуть на поверхи.

В "Будинку із зіркою" не обійшлося і без зірок шоу-бізнесу - за повідомленнями ЗМІ, трикімнатні апартаменти займає тут Андрій Данилко. Можливо, тут же мешкає і співачка Віра Брежнєва, яку часто бачать, коли вона неподалік гуляє з собачкою. Але боятися настирливих фанатів сусідам престижного будинку не варто - в під'їздах цілодобово чергує охорона.

6-е місце

$15 337/кв. м

вул. Ольгінська, 6

У вільному продажу: 2 квартири

В будинку, який розташований у так званому "тихому центрі" на перетині вулиць Городецького і Інститутської, всього близько 20 апартаментів. Продаються - одиниці, чим і обумовлена їх виняткова дорожнеча. У решті багатоповерхівка значно поступається житловим будовам віп-рівня в центрі Києва: опалення і гаряча вода тут загальноміські, а закритого двору з охороною нема зовсім. Не передбачено і очищення водопровідної води. Можливо, причина в тому, що здавали будинок в 2004 році, коли вимоги до житла преміум-класу були нижчі. І, мабуть, тому, квартира, яка представлена в цьому рейтингу, шукає господаря вже більше року.

Але все-таки переваги нового житла є і тут: триметрові стелі, великі площі і сучасні інженерні комунікації. Крім того, заможні мешканці можуть бути задоволені сусідами - квартири викуплені першими особами столиці часів правління Олександра Омельченка.

7-е місце

$14 000/кв. м

вул. Городецького, 17/1

У вільному продажу: 2 квартири

На сьомому місці рейтингу - колишній дохідний дім, побудований за проектом архітектора Владислава Городецького в 1886 році. Ще кілька років тому він мав неохайний фасад, старий дах і недоглянутий дворик. Після проведеної капітальної реконструкції з повною заміною перекриттів, інженерних комунікацій і пластичною операцією фасаду будівлі він став виглядати трохи краще. Але через те, що за розкішним фасадом особливо не стежать, подекуди вже обсипалася штукатурка і обвалилися барельєфи.

З розташованих тут апартаментів площею від 60 до 200 кв. м і з висотою стель 4,6 м відкривається приголомшливий вид на старий Київ. У тих більших квартирах до послуг мешканців по два санвузли і вбудовані гардеробні кімнати. Як і всякий будинок для обраних, цей має дворівневий пентхаус, який, до речі, здається подобово.

Із звичних київським товстосумам опцій на Городецького 17/1 є охорона парадних і поверхів, а також численні бутіки на першому поверсі будівлі. Тішить пиху мешканців і набиває ціну квадратному метру той факт, що в цьому будинку жила знаменита українська актриса Наталія Ужвій.

8-е місце

$12 000/кв. м

Residеnсe, вул. Московська, 27

У вільному продажу: 5 квартир

В цьому будинку, який лише недавно здали в експлуатацію, всього 8 квартир - три трирівневі по 700 кв. м, розташовані з 9 по 11 поверх, і п'ять звичайних площею близько 300 кв.м. Висота стель стандартна для такого житла - 3,3 м. Родзинка будинку - розташування: він знаходиться в самому центрі Києва, але не на галасливій вулиці, як багато інших віп-багатоповерхівок, а в глибині кварталу. Правда, через це двір в новобудови хоча і закритий, але маленький. Але про те, де припаркувати свій автомобіль, турбуватися не доведеться, тому що у вартість квартири входить одне машино-місце в підземному паркінгу. Що стосується під'їзду, то він фанерований мармуром, як і сходи, що ведуть на поверхи. У будинку передбачено автономне опалення, центральне кондиціонування приміщень і очищення води. Після закінчення всіх обробних робіт, які ще тривають, фасад Residenсe обіцяють підсвічувати.

9-е місце

$10 682/кв. м

"Хвиля", вул. Старонаводницька, 13

У вільному продажу - 11 квартир

Житловий комплекс "Хвиля" розташований в п'яти хвилинах ходьби від станції метро "Печерська", практично на площі Лесі Українки. 23-поверхову будову здали в експлуатацію в 2003 році, і відтоді вона б'є рекорди за вартістю квадратного метра. Але, незважаючи на це, будинок заселили швидко - наприклад, одним з перших квартиру тут купив тоді ще просто опозиційний політик Юрій Луценко.

Житлом підвищеного комфорту будинок №13 вважається не лише завдяки його центровому місцерозташуванню, але і начинці - просторі квартири від 150 кв. м вільного планування, внутрішня система кондиціонування, а також повністю нові інженерні комунікації. Зараз у продажу залишилися лише найбільші квартири, у тому числі 2 величезні пентхауси, які виходять вікнами на всі чотири сторони світу.

Будинок має підземний паркінг і цілодобову охорону.

10-е місце

$10 422/кв. м

"Тріумфальна арка", вул. Лютеранська, 10-а

У вільному продажу: 2 квартири

В 12-поверховому будинку на Лютеранській, 10-а 40 квартир. Він побудований в 2005 році і розміщений в 400 метрах від станції метро "Хрещатик". Квадратні метри в "Арці" продаються так дорого саме через вдале місце, тим часом в будинку є немало зручностей. Наприклад, квартири вільного планування з триметровими стелями, власна сервісна служба і цілодобова охорона.

Найшикарніша панорама - на площу Незалежності, Хрещатик і Бессарабку відкривається з вікон квартир, розташованих на 11 і 12 поверхах. За повідомленнями ЗМІ, їх займає Валерій Хорошковський, який обладнав у своєму пентхаусі водопад і величезний мармуровий хол.

Катерина Шаповал

За матеріалами: http://focus.ua

Категорія: Ринок нерухомості України | Переглядів: 1523 | Додав: doshka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]