MENU
Головна » 2010 » Червень » 4 » Число іпотечних кредитів у Великобританії збільшується третій місяць поспіль
08:29
Число іпотечних кредитів у Великобританії збільшується третій місяць поспіль

Число схвалених іпотечних кредитів у Великобританії зросло в квітні 2010 року до максимального рівня за два роки, свідчать дані Банку Англії.

В квітні банки та інші компанії, що надають кошти, схвалили 43,201 тис. кредитів на покупку житла в порівнянні з 40,038 тис. в березні. Таким чином, показник збільшився на 7,9% і досяг найвищої позначки з квітня 2008 року, пише The Financial Times.

Кількість схвалених кредитів підвищується вже третій місяць поспіль, що говорить про продовження покращення на ринку нерухомості Великобританії. Проте їх число залишається майже на 60% нижчим від середнього показника за період з 1997 по 2007 рік.

В листопаді 2009 року даний показник опускався до мінімуму в 27,5 тис. схвалених кредитів.

Деякі аналітики чекають, що до кінця поточного року щомісячний обсяг схвалених іпотечних кредитів досягне 65 тис., проте частина економістів дотримуються більш песимістичного погляду.

"Поки не ясно, як зростаючий рівень безробіття позначиться на відновленні" ринку житла, відзначає головний економіст Royal Institution of Chartered Surveyors Саймон Рубінсон.

За даними будівельного товариства Nationwide Building Society, ціни на житло у Великобританії в травні 2010 року зросли на 0,5% в порівнянні з попереднім місяцем і досягли максимуму майже за 2 роки.

За матеріалами: http://finmarket.ru

Категорія: Нерухомість світ | Переглядів: 1018 | Додав: doshka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]