MENU
Головна » 2016 » Травень » 25

Електронний реєстр став мішенню для махінацій з нерухомістю

Середа 17:01

Юристи радять зберігати все в папері
Державний електронний реєстр прав на нерухомість виявився під загрозою. Днями один з нотаріусів заявив, що був факт злому системи і до реєстру внесли інші дані. Правда, в Мін'юсті це спростовують і звинувачують самих нотаріусів в тому, що вони передають електронні ключі кому попало.

Юристи підтверджують: факти втручання в систему таки є і часто вони пов'язані з судовими розглядами. А тому дані про нерухомість радять зберігати по-старому - на папері.

Переписали будинку
Глава відділення нотаріальної палати Сумської області Наталія Волошина повідомила, що був ... Читати далі »

Сонячна енергія для дому: коли це має сенс?

Середа 16:42

Стрімкий ріст тарифів на енергоносії змушує багатьох українців приділяти більше уваги питанню енергоефективності. Зокрема, придивлятися до сонячних панелей. ІАП «Столична нерухомість» вирішив з’ясувати, у скільки обійдеться енергія від сонця, які існують нюанси встановлення панелей, чи вигідне встановлення таких панелей, і як потім на них можна заробляти.

Як вибрати сонячні панелі

Вибираючи сонячні панелі необхідно в першу чергу врахувати потужність, яка вам потрібна. Як зрозуміти, скільки кВт вам потрібно? «Потрібно зробити табличку, підсумувавши електроспоживання інженерних систем, побутових приладів, освітлення, зменшивши їх на коефіцієнт одночасного використання і коефіцієнт потужності. У підсумку отримуємо кількість кіловат. Да ... Читати далі »

Податок на нерухомість: «урожай» 2015 року перевищив очікування

Середа 16:31

Доходи від податку на нерухомість у 2015 році в 3,4 рази перевищили плани.

У 2015 році сума податку на нерухомість, сплачена до місцевих бюджетів, становила 745,7 млн грн. Це 0,6% власних доходів місцевих бюджетів у 2015 році або 0,04% ВВП України.

Але в масштабах місцевих бюджетів і в порівнянні з іншими країнами прибутковість податку невелика.

Відзначається, що кількість коштів, зібраних в результаті введення податку на нерухомість, відрізнялася в залежності від регіону і рівня бюджету.

Так, чверть було зібрано в Києві, ще половину - в містах обласного значення. А доходи численни ... Читати далі »